Mestské lesy upozorňujú na vážne zranenia, aktérmi sú bezohľadní cyklisti

12.6.2020
0

Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Páčil sa vám článok?

Mestské lesy v Bratislave reagujú na nepríjemnú situáciu, ktorú v rekreačných oblastiach Bratislavy spôsobujú nediscciplinovaní cyklisti.

"Táto sezóna je špecifická a v lese nám skokovo narástol počet návštevníkov, vrátane horských a cestných cyklistov. Časť z nich jazdí dole asfaltkami neprimerane rýchlo čo spôsobuje nielen konflikty naprieč rôznymi skupinami (peší vs cyklisti), ale aj vážne zranenia. Nemáme ešte presné štatistiky, ale podľa pozorovaní našich pracovníkov v teréne jazdí záchranka do lesoparku takmer každý deň," informovali mestské lesy na sociálnej sieti. 

Najčastejšou príčinou úrazov je vysoká rýchlosť cyklistov pri zjazdoch. "Vždy majte na pamäti, že za zákrutou môže byť cyklista, pešiak, auto údržby. Môžete sa šmyknúť na štrku, blate apod. Poznáme už z minulých rokov smrteľné zranenia samotných cyklistov, rovnako aj úmrtia peších pri strete s cyklistom," upozorňujú mestské lesy s tým, že robia maximum pre podporu cyklistiky(opravy ciest, obmedzovanie áut, bezpečnostné prieseky v zákrutách...), potrebujú však aj ich spoluprácu. Frekventovaný lesopark totiž nie je miesto na rýchlostné rekordy. 

(ms) 

Páčil sa vám článok?