VIDEO: Dopravná katastrofa. Pozrite sa, ako to vyzeralo na jednej bratislavskej križovatke

13.11.2019
0

Zdroj: Marek Marko

Páčil sa vám článok?

Dopravná apokalypsa v Bratislave pokračuje. Dážď i v stredu spôsobil obrovské problémy v premávke, niektoré linky MHD hlásili i hodinové meškania. Pozrite si aj video, ako to vyzeralo na križovatke Bosákova - Šustekova v Petržalke.

Dopravu skomplikovali aj viaceré nehody. Podľa informácií zo Zelenej vlny na Twitteri, na Dolnozemskej ceste smerom na Prístavný most bolo okolo 18-tej hodiny 50-minútové zdržanie.

V opačom smere na Prístavnom moste sa okolo 18-tej smerom do Petržalky zrazil kamión s osobným autom, blokovaný bol pravý pruh a v kolóne si vodiči postáli asi 20 minút. V tom istom čase na Einsteinovej pri Auparku smerom na Prístavný most blokoval pravý pruh odstavené auto.

Tvorili sa aj rozsiahle kolóny, v Tuneli Sitina z Mlynskej doliny smerom do Lamača bola znížená rýchlosť pre kolóny, na Slovnaftskej, na Hradskej, na Záhradníckej smerom von z mesta uviedla Zelená vlna zdržanie okolo 20 minút. Podobne to boloaj na Ulici Svornosti či na križovatke Mierová - Kaštielska.

Na Palisádach smerom od Štefánikovej bol blokovaný jeden pruh.

Okrem osobnej dopravy na tom nie je lepšie ani bratislavská MHD. Ako informoval dopravný podnik na sociálnej sieti, pre veľmi zlé počasie a extrémne vysoké množstvo dopravných nehôd po celom meste dochádza k mimoriadne vysokým meškaniam autobusov a trolejbusov takmer v celom meste. Včas premávajú len električky.

"Linky, ktoré nemajú značnú časť trasy vedenú po BUS pruhoch meškajú aj viac ako 60 minút. Naši vodiči zároveň na konečných zastávkach musia čerpať povinné zákonné prestávky, kvôli ktorým nemôžu pokračovať v ceste. Do terénu sme vyslali úplne všetky záložné vozidlá, ktorými sa snažíme nahradiť chýbajúce spoje," uviedol dopravný podnik.

"Väčšina autobusov a ani trolejbusov nejazdí podľa cestovných poriadkov. Presnú polohu liniek z najbližšej zastávky nájdete na TU. Do Vrakune nie sú aktuálne využiteľné ani vlaky S70 - pre nehodu je v tejto časti zastavená železničná doprava. Linka 901 pre vysoké meškanie vynechala odchod o 17:20 spod Mosta SNP. Mimoriadne bude preto vypravený spoj o 18:30 a cca o 18:57 z Hainburgu," hlásil DPB. 

Pozrite sa na situáciu z Petržalky na križovatke pred Poliklinikou Šustekova:

Križovatka Bosákova - Šustekova:

Zdroj: Marek Marko

​(nc)

Páčil sa vám článok?