MHD: Po Račianskej nepremávali električky. Videli ste už takto poškodené koľajisko?

8.11.2019
0

Zdroj: DPB

Páčil sa vám článok?

Pre poškodenie koľaje na jednom z priecestí musel DPB prerušiť električkovú dopravu po Račianskej ulici. Pre cestujúcich zaviedol náhradnú autobusovú dopravu X3. V súčasnosti už električky opäť jazdia.

"Električku linky 3 z centra mesta odkláňame z prestupného uzlu Blumentál na Trnavské mýto a do Ružinova. Od zastávky Blumentál cez Račianske mýto a ŽST Vinohrady budú k Vozovni Krasňany voziť cestujúcich náhradné autobusy označné ako X3. Voľné vozidlá naši dispečeri aktuálne sťahujú z celého mesta. Snažíme sa zohnať čo najviac autobusov, aby sme nimi aspoň čiastočne dokázali chýbajúcu kapacitu električiek zastúpiť," informoval nás Martin Žarnovický, manažér PR a marketingu DPB. V súčasnosti sa DPB podarilo zohnať sedem autobusov.

Od Vozovne Krasňany až na koniec Rače premávali električky linky číslo 3 štandardne. "Dopravný podnik poslal na miesto udalosti svojich technikov, ktorí sa budú snažiť poškodenú trať čo najskôr opraviť. Situácia sa našťastie stala po skončení dopravnej špičky a predpokladáme, že pred začiatkompoobednej špičky budú už električky do Rače premávať bez obmedzenia," dodal Žarnovický. A o pár minút sa im to aj podarilo. 

"Električková doprava po Račianskej bola o 10:40 obnovená v plnom rozsahu. Zváračom DPB sa podarilo trať sprejazdniť v rekordne rýchlom čase. Upozorňujeme ešte na možné meškania a nepravidelnosti na električkovej linke 3 po Račianskej. Električky sa postupne napájajú na svoje cestovné poriadky," informoval Žarnovický.

(ms).

Páčil sa vám článok?