VIDEO: Tri električky sa vzájomne zablokovali medzi Námestím SNP a Kamenným námestím!

4.11.2019

Zdroj: FB M.V.

Páčil sa vám článok?

Ako v Kocúrkove to dnes chvíľu vyzeralo na križovatke medzi Námestím SNP a Kamenným námestím, kde sa vzájomne zablokovali tri električky, keď sa ich vodiči nevedeli dohodnúť, kto z nich má komu dať prednosť. A zrazu nastala patová situácia, keď sa už žiadna nemohla pohnúť dopredu ani dozadu...

"Vystúpil som z električky č. 4 na zastávke pred obchodným domom na Kamennom námestí, ktorá potom išla ďalej, ale v tej chvíli išla smerom zo Štúrovej jednotka a tak som sa so záujmom na to pozeral mysliac si, že tá štvorka asi počká, kým linka č. 1 prejde, pretože tá bola už celkom rozbehnutá a potom mi napadlo, že to by bola sranda, keby zhora z Námestia SNP došla ďalšia elina, takže by sa totálne zablokovali a v tej sekunde sa to aj stalo," povedal pre Bratislavské noviny Martin, ktorý kurióznu dopravnú situáciu nahral na mobilný telefón a video zverejnil na sociálnej sieti. 

Jeho zábery si môžete pozrieť aj tu: 

"Vodiči električiek vystúpili, ponadávali si, ľudia museli vystúpiť a tiež si zanadávali, ale za päť minút sa všetko vyriešilo.  Bola to chyba tých vodičov, že si nedali prednosť," dodal Martin. Skontaktovali sme sa aj s PR manažérom Dopravného podniku Bratislava Martinom Žarnovickým, ktorý nám takisto potvrdil, že v tomto prípade došlo k zlyhaniu ľudského faktoru. "Električky sa navzájom zablokovali, takže museli privolať posádku nášho dispečingu, aby dohliadli na to, nech je ich cúvanie bezpečné. Každá jedna električka, ktorá premáva v DPB je schopná aj spätného chodu, takže v tom by nebol problém," vysvetlil nám zástupca dopravného podniku.

(ars)   

Páčil sa vám článok?