VIDEO: Klasická dopravná kolízia pri Figare - pozrite sa, prečo ráno meškali električky...

23.10.2019

Zdroj: Milina Strihovská

Páčil sa vám článok?

Viacero Bratislavčanov bolo dnes ráno nepríjemne prekvapených, prečo nechodia, respektíve meškajú električky smerom do Rače i z nej. Dôvodom bola dopravná kolízia medzi osobným autom a jednou z električiek, ku ktorej došlo pri Figare na Račianskej ulici...

Pri odbočke z Račianskej ulice na Sliačsku dochádza k podobným kolíziám dosť často, pretože skoro vždy sa nájde vodič osobného auta, ktorý si nedá pozor a prekrižuje na koľajniciach dráhu niektorej z električiek a keď dôjde ku zrážke, tak sa musí kolízia či dopravná nehoda vyšetriť a na miesto sú privolaní dopravní policajti či pracovníci dispečingu Dopravného podniku Bratislava. V horšom prípade aj odťahovacia služba či vozidlá rýchlej zdravotnej pomoci, ak dôjde ku zraneniu niektorého z vodičov či cestujúcich v prostriedkoch MHD následkom pádu či prudkého nárazu.  

"Na tomto mieste je to už pomaly klasika. Vodič idúci smerom od Ahoja sa snaží prejsť cez dva pruhy na Račianskej, kde dáva prednosť autám idúcim smerom do centra a väčšinou si nevšimne, že z niektorého smeru prichádza električka, ktorej je povinný dať tiež prednosť," napísali ľudia do diskusie k videu zverejnenom na FB stránke polície z Bratislavského kraja. Tí sa nevedeli zhodnúť či by k zníženiu počtu kolízii medzi autami a električkami pomohol semafor alebo jedine zákaz prechádzania osobných vozidiel cez električkovú trať. To by sa však museli smerom do Rače niekde otáčať - napríklad na neďalekej križovatke Račianskej, Kukučínovej a Pionierskej.  

(ars)

Páčil sa vám článok?