Rezidentské parkovanie by chceli v Ružinove spustiť do konca roka

5.10.2019

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Nielen Petržalka zavádza ešte pred spustením celomestskej parkovacej politiky systém, ktorý uprednostní „domácich“ vodičov. Pilotný projekt regulácie parkovania pripravujú aj v Ružinove.

V tejto mestskej časti je problém s parkovaním najmä cez deň, za prácou aj nákupmi sem dochádzajú ľudia z celej Bratislavy. Je tu totiž naj­viac administratívnych budov, ako aj obchodných centier. Férové parkovanie, ktoré uprednostní Ružinovčanov s trvalým pobytom, plánujú odštartovať najskôr na najstaršom sídlisku 500 bytov – v zóne, kde majú vodiči obrovský problém zaparkovať pre rozsiahle dopravné uzávery.

„Boli by sme radi, keby sa projekt rezidentského parkovania podarilo spustiť už do konca roka. Máme ho spracovaný a sú naň aj vyčlenené finančné prostriedky. Teraz sa ešte bude pripomienkovať, následne ho musí schváliť tzv. komisia dopravného značenia na magistráte a potom sa pristúpi k samotnému vyznačovaniu,“ informovala hovorkyňa Ružinova Tatiana Tóthová.

Ružinovčan Vlado nás pritom upozornil, že hoci sa v tejto mestskej časti chystá rezidentské parkovanie, ešte stále sa tu prideľujú vyhradené parkovacie miesta. „Prideľujeme ich na základe poradovníka žiadateľom, ktorí o ne požiadali do 30. apríla 2019,“ vysvetlila Tóthová. „Pridelením vyhradeného parkovacieho miesta v lokalite 500 bytov však zaniká nárok na rezidentskú kartu,“ pripomenula hovorkyňa.
Celomestská parkovacia politika by mala v Bratislave odštartovať najneskôr do konca apríla 2021.

(ac)

Páčil sa vám článok?