Vyčíňanie vetra robí obrovské problémy MHD - konár prerazil čelné sklo autobusu!

30.9.2019
Trolejbusy

Zdroj: DPB

Páčil sa vám článok?

Devínska cesta v Bratislave sa stala vďaka vyčíňaniu vetra úplne neprejazdná. Na Štefánikovej ulici zas spadol strom na trolejové vedenie. Ako upozorňuje dopravný podnik, trolejbusové linky 207 a 212 sú odklonené. Na Račianskej zas pre vietor stáli električky.

"Pred polhodinou prerazil konár stromu čelné sklo autobusu na linke 29. To sa našťastie zaobišlo bez zranení. Od 11.56 hod. je však Devínska cesta kvôli spadnutému stromu úplne neprejazdná. Linku 29 zrejme budeme presmerovávať cez Dúbravku," informoval tesne pred dvanástou Dopravný podnik na sociálnej sieti. Neskôr dodal, že jeden pruh je prejazdný a odklon linky sa nakoniec nekoná.

To však zďaleka nie je jediný problém.  "Úsek Hodžovo námestie a okolie sme museli odpojiť od elektriny a trolejbus 6857, žiaľ, blokuje križovatku na Hodžovom námestí. Hasiči sú už na mieste," informoval ďalej DPB.  Linky 207 a 212 odklonili cez Šancovú a Legionársku na Záhradnícku ulicu.  Strom spadol vo chvíli (aj úvodná foto článku), keď trolejbus práve prechádzal cez križovatku, čo spôsobuje obrovské zápchy.

Zdroj: Zuzka Kesely Moravčík pre FB DPB

"Kvôli kolapsu dopravy na Palisádach, Štefánikovej a Hodžovom námestí sú meškaniami až výpadkom dotknuté všetky linky v tejto oblasti (202, 203, 208, 83, 84, 93, 147) v celých ich trasách," prezradili ešte v DPB.

Zdroj: DPB

​Na Račianskej i Vajnorskej zas stáli električky. "Silný vietor spôsobil aj netradičný problém. Električke na linke 3 sa do zberača zamotala igelitová taška. Z tohoto dôvodu je doprava do Rače pozastavená. Pracujeme na rýchlom vyriešení," informoval DPB. Premávku však o pár minút obnovili. Električky stáli i na Vajnorskej.  "Z dôvodu poškodenia trakčného vedenia pri zastávke PPA Control je prerušená premávka električiek na Vajnorskej ulici v úseku Vozovňa Jurajov Dvor - Zlaté piesky," uviedol DPB. Aj tu už by mala byť premávka obnovená.

Ako informovali hasiči, na Podunajskej ulici vo Vrakuni zas odtrhlo strechu, viac sa o tom dočítate tu:

​(ms)

Páčil sa vám článok?