Na DOD Dopravného podniku sa môžete tešiť aj na skutočný trolejbusový klenot

21.9.2019

Zdroj: DPB

Páčil sa vám článok?

Milovníci trolejbusov si dnes prídu na svoje. Dopravný podnik Bratislava pre nich totiž v rámci dňa otvorených dverí, ktorý sa koná vo vozovni Jurajov dvor pripravil prekvapenie.

"Na oslavu 110. výročia trolejbusov sa nám podarilo pripraviť ešte jedno priam až skvostné prekvapenie! Úplne prvý trolejbus z roku 1909 na Železnú studničku sa síce nezachoval, no aby ste mali predstavu, ako sa pred viac ako 100 rokmi vozili vaši predkovia v drevených vozidlách, do Bratislavy sme si pozvali špeciálnu návštevu. Takmer identické vozidlo z Českej republiky," informoval Dopravný podnik Bratislava na sociálnej sieti. 

"Okrem toho vám predstavíme aj ďalšie dva opravené trolejbusy. Prvý nízkopodlažný trolejbus Škoda 21 Tr a veľké prekvapenie z Juhoslávie - trolejbus Škoda Sanos," informuje ešte DPB. 

O 16:00 h hneď po skončení akcie sa koná veľký trolejbusový sprievod celým mestom. Môžete sa prísť zadarmo odviezť. 

Program DOD v DPB a ďalšie podrobnosti nájdete tu:

​Pre všetkých návštevníkov podujatia je zabezpečená bezplatná mimoriadna posilová trolejbusová a električková kyvadlová doprava.

Električková linka č. 10 jazdí v 15-minútových intervaloch od 9.30 do 16.05 hod. a trolejbusová linka č. 110 rovnako v 15-minútových intervaloch od 9.35 do 16.20 hod. so zastavovaním na všetkých bežných zastávkach.

Linka 10

VOZOVŇA JURAJOV DVOR – Vajnorská – Krížna – Radlinského – Obchodná – Námestie SNP – Jesenského – NÁMESTIE ĽUDOVÍTA ŠTÚRA – Šafárikovo námestie – Špitálska – Krížna – Vajnorská – VOZOVŇA JURAJOV DVOR

Linka 110

obojsmerne po trase : VOZOVŇA TRNÁVKA – Rožňavská – Trnavská – Trnavské mýto – Račianske mýto – HLAVNÁ STANICA

Zároveň bude v tento deň posilnená bežná linka č. 204 kapacitnejšími kĺbovými trolejbusmi.

(ms) 

Páčil sa vám článok?