Nespokojný pán Dušan: Takto som cestoval električkou na vinobranie do Rače

15.9.2019
0

Zdroj: Čitateľ Dušan

Páčil sa vám článok?

Víkendové vinobranie v Rači prináša so sebou pochopiteľne aj zvýšený nápor na MHD smerujúcu do tejto mestskej časti Bratislavy. Dopravný podnik zareagoval posilnením niektorých spojov, no napriek tomu to vyzeralo všelijako. O svoj zážitok sa s nami podelil pán Dušan.

"Chcem sa podeliť o sobotné né cestovanie do Rače. Dopravný podnik sľuboval posilnenie na Račianske vinobranie, ale akosi im to nevyšlo. Opisujem situáciu z 15.00 h. Chystal som sa cestovať z Račianskeho mýta do Rače, ale už keď som prichádzal na zastávku, tak som videl, že to nebude také jednoduché. Úplne plná zastávka a po príchode električky dav snažiaci sa dostať dovnútra. A ako vidíte z fotografií, ani mamičky s kočíkmi to nemali jednoduché. Interval po odpočítaní meškania bol stále sedem minút. No uznajte že na taký nával ľudí na Račianskom mýte katastrofa," opísal nám situáciu pán Dušan.

Do Rače sa však nakoniec dostal, i keď nie ideálne. "A keďže som nemal chuť cestovať ako sardinka, tak som čakal na nejaký medzispoj, ktorý samozrejme neprichádzal - len bežný. Po asi polhodine čakania vďaka tomu, že jeden spoj meškal šesť minút a druhý nie, som vedel, že ten druhý spoj bude slušnejsí. Ale to platilo len po Žst. Vinohrady, kde sa to už riadne naplnilo. A to nehovorím o tých, ktorí márne čakali na ďalších zastávkach na lepšie spoje," dodal náš čitateľ. 
 
Zdroj: Čitateľ Dušan

Dušan sa s touto skúsenosťou obrátil aj na Dopravný podnik Bratislava, kde mu, a to treba uznať, veľmi korektne odpovedali. 

Zdroj: Čitateľ Dušan

"Súčasná situácia s preplnenými električkami nás mrzí, no bohužiaľ, aj napriek vypraveniu siedmich posilových električiek je záujem o cestovanie do Rače taký veľký, že to nevieme efektívne pokryť. Interval na radiále by v súčasnosti mal byť 4-5 minút, čo znamená, že stačí, aby sa mierne omeškala jedna električka a už musí pobrať ľudí na zastávkach za dve, kedže aktuálne je priemerné meškanie na radiále 3 až 5 minút," vysvetlil situáciu DPB. 

(ms) 

Páčil sa vám článok?