FOTO a VIDEO: Bola to chyba? Vinobrania v Rači a Pezinku sa konajú súčasne, boli sme tam

14.9.2019
0
Pezinské vinobranie

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Azda najznámejšie bratislavské vinobranie - vinobranie v Rači, má tento rok priamu konkurenciu. V tej istej chvíli sa totiž táto akcia koná aj v neďalekom Pezinku.

Kým minulý týzdeň museli pre zlé počasie vinobranie v Devíne či podobnú akciu na Kuchajde zrušiť, tento víkend je počasie priam ideálne. 

Vinobranie v Rači sa koná od piatku do nedele a pripravilo si aj bohatý program. Včera vystúpila na hlavnom pódiu napríklad superstar Emma Drobná, dnes to je Rytmus a Polemic, zajtra je na programe Ploštín punk. Akciu v nedeľu uzatvorí medzinárodná párty kapela na čele s charizmatickým Američanom Jeffom Kirkom.  Okrem toho tu však môžete nájsť Dobovú uličku (remeslá), Komunitnú uličku, Senior scénu, Detskú scénu, Street food zónu, Chill out zónu, stredoveké hry pre deti, výstavy či športové podujatia. Novinkou mali byť zálohovateľné poháre, aby sa produkovalo menej odpadu, no zaregistrovali sme i sťažnosti, že sa nalievalo do plastov po starom.

Napriek viacerým lákadlám sa však niektorí návštevníci pozastavili nad tým, či nie je chybou mať podujatie naraz s Pezinkom. "Keď sa dá na vinobraní v sobotu 15:30 prejsť Alstrovou od kruháču k mäsiarstvu rýchlou chôdzou a nikde zápcha, niečo nie je v poriadku. A to nie som žiadny zástanca masoviek.
Zjavne nám Pezinok ukradol dobrých 30 percent návštevníkov. Ako sa hovorí, pánboh zaplať aj za to, ale tá nezmyselná situácia by sa už v budúcnosti nemala opakovať," napísal na sociálnu sieť do skupiny Račania pán Ján a pridal a túto fotografiu:

.Vinobranie v Rači:

Zdroj: FB Račania - Ján Bednarič

Ako nás však upozornila čitateľka Monika, poriadne husto bolo neskôr aj v Rači. "My sme tade išli cca o pol hodku neskôr a ľudí tam bolo až-až, išlo sa slimačím tempom. A večer, keď hral Rytmus na Amfíku, sa nedalo ani pohnúť," priblížila. Rovnaký názor pridali i ďalší, že v Rači sa pomaly večer nedalo ani pohnúť.

V sobotu večer sme sa boli pozrieť v Pezinku a tu to doslova praskalo vo švíkoch. Aj tu sa vinobranie koná od piatka do nedele.  Ľudia sa zoskupili na námestí, kde čakali na ohňostroj, ktorý začal o 21.00 h. Bavia sa na viacerých scénach. Hlavná je na Radničnom námestí, kde zahral Hex, druhá scéna je pred zámkom, kde sa tancovalo na ľudovky a koncert tam odohrala aj skupina Chiki liki tua. Včera mal ľudí zabaviť Desmod. Dá sa však povedať, že akcii dominovali do značnej miery kolotoče.

FOTOGALÉRIA:

Na zajtra je v Pezinku pred zámkom naplánovaná dychová hudba a o 11.00 h by mal vyraziť alegorický sprievod.

Ohňostroj v Pezinku:

Zálohovateľné poháre sme tu nevideli. Ponuka jedál a pitia bola naozaj bohatá, našli ste tu všetko tradičné jarmočné jedlo, ale aj kebab.

Vinobranie v Pezinku - kolotoče:

(nc, ms)

Páčil sa vám článok?