Dobra správa: Do Vajnôr a na Rendez sa MHD dostanete výrazne rýchlejšie

22.8.2019
0
Nový BUS pruh smer Vajnory

Zdroj: DPB

Páčil sa vám článok?

Obyvatelia východnej časti Bratislavy by pri ceste mestskou hromadnou dopravou už nemali trčať v kolónach. Podľa Dopravného podniku sa po novom prepravia rýchlejšie ako autom.

"Cestovanie MHD sa stáva rýchlejším než jazda autom. Mesto nechalo na problémovom úseku pri vajnorskom nadjazde vybudovať až tri BUS pruhy, vďaka ktorým naše autobusy 53, 56 a 65 už nebudú musieť trčať v každodenných zápchach a stojace autá elegantne predbehnú," informoval DPB na sociálnej sieti.

Podľa podniku sa v čase špičky cestovanie napr. medzi električkovou zastávkou na Zlatých Pieskoch a centrom Vajnôr skráti o takmer dve tretiny jazdnej doby. O cca 10 minút rýchlejšie by mali jazdiť aj autobusy na Rendez.

"Napriek tomu, že autobus 53 jazdí priamo až na Trnavské mýto, odporúčame vám na Zlatých pieskoch prestúpiť na rýchlejšiu nadväznú električku 4?, ktorá pokračuje ako na Trnavské mýto, tak až do centra mesta. Ušetríte tak ešte viac času, pretože električky nestoja v zápchach. Na Zlaté piesky vypravujeme iba nové nízkopodlažné a klimatizované električky," odporúča DPB.

(ms)

Páčil sa vám článok?