VIDEO: Ako rýchlo sa dostanete autom cez Tomášikovu ulicu počas jej rekonštrukcie?

6.8.2019

Zdroj: L.B.

Páčil sa vám článok?

Od pondelka 5. augusta prebieha rekonštrukcia rušnej Tomášikovej ulice v úseku medzi Vajnorskou a Rožňavskou a to v oboch smeroch, takže viacerí bratislavskí vodiči sa tejto komunikácii tento mesiac radšej cielene vyhýbajú. My sme sa rozhodli vyskúšať či sa nám podarí prejsť počas opráv cesty touto ulicou bez problémov alebo sa na nej zdržíme dlhšie než obvykle...

Cez Tomášikovu ulicu sme sa rozhodli prejsť dnes ráno v čase dopravnej špičky a zabočili sme na ňu z Vajnorskej ulice. Na začiatku Tomášikovej v úseku od čínskej reštaurácie pri Kuchajde až po budovu pošty boli vyfrézované obidva jazdné pruhy vozovky, ale v jednom pruhu bola jazda vozidlám umožnená. V tom druhom boli odparkované nákladné automobily a na začiatku úseku bola fréza, ktorá dávala dole z vozovky starý asfalt. Prekvapujúco sme však prešli v jednom pruhu až k svetelnej signalizácii medzi budovou Slovenskej sporiteľne a reštauráciou Pinbal pomerne ľahko a rýchlo.

Ostatne pozrite si našu jazdu v nasledujúcom videu:    

Tomášikovu ulicu opravovali aj v opačnom smere, ale ani tu sme žiadne kolóny automobilov nezaznamenali a doprava bola aj v tomto úseku plynulá. Túto časť cesty sme si boli prejsť dnes v čase poobednej špičky a vyzerala takto: 

Oba jazdné pruhy boli prejazdné, nakoľko všetky mechanizmy sa nachádzali v protismere. Akurát na križovatke Tomášikovej s Vajnorskou dochádzalo ku kolíziám medzi autami, nakoľko nie všetky, ktoré chceli prejsť križovatku na zelenú sa stihli zaradiť do jedného priechodného pruhu, čím blokovali prejazd vozidiel, ktoré mali zelenú na Tomášikovej v smere k Polusu.

​Cez Tomášikovu ďalej premávajú aj autobusy MHD smerom na Železničnú stanicu Bratislava - Nové Mesto ani Dopravný podnik Bratislava zatiaľ nezaznamenal žiadne výrazné zdržanie svojich spojov, teda konkrétne liniek 50,58 a 196. 

(ars)

Páčil sa vám článok?