Motoristi pozor - od pondelka sa začne s opravou cesty na Tomášikovej ulici

2.8.2019

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Motoristi, ktorí chodia popri Kuchajde po Tomášikovej ulici si už možno všimli, že sa na nej pred niekoľkými dňami objavili dopravné značky upozorňujúce vodičov na to, aby tu so svojimi autami neparkovali. Od pondelka 5. augusta sa totiž začína s opravou cestnej komunikácie na tomto mimoriadne frekventovanom úseku a bude sa týkať oboch jazdných pruhov.

"Nové Mesto čaká oprava dôležitej cesty. Už v pondelok 5. augusta plánuje magistrát začať práce na Tomášikovej ulici – na dvojpruhovej ceste od Vajnorskej po križovatku pri Slovenskej sporiteľni. Opravovať bude obidva jazdné pruhy. Nie naraz, ale postupne – nový asfalt budú klásť najskôr na jeden a potom na druhý pruh, takže premávka v tomto smere bude zabezpečená. Všetko by malo byť hotové do 1. septembra. Buďte, prosím, v auguste na tomto úseku trpezliví a opatrní," informoval na svojej facebookovej stránke starosta mestskej časti Bratislava - Nové Mesto Rudolf Kusý.

Zdroj: FB Rudolf Kusý

V súvislosti s nadchádzajúcou rekonštrukciou viacerých Bratislavčanov zaujímalo či sa bude opravovať aj súbežný chodník s obrubníkmi, prípadne či sa vytvorí aj nová cyklotrasa, respektíve aspoň pás pre cyklistov. Dokonca niektorým sa pozdával aj nápad, aby sa znížil povrch pásu trávy, ktorý oddeľuje jednotlivé jazdné pruhy pod úroveň cesty, čo by v prípade prívalových dažďov držalo vodu na hline a nestekala by na cestu, respektíve do predimenzovanej kanalizácie.

Na tieto otázky v diskusii odpovedal architekt František Brliť nasledovne: "V uplynulých dňoch sme so správcom a zhotoviteľom absolvovali prehliadku za účelom spresnenia zadania pred samotnými prácami a pred uzávierkou. To teraz robíme, aby sme sa vyhli "prekvapeniam" po začatí prác. Takže na Tomášikovej sa bude opravovať iba vozovka s napravením a zjednotením prídlažby. Samozrejme sa lokálne napravia obrubníky na obidvoch stranách komunikácie. Opravia sa vjazdy a bezbariérové prechody. Zalejú sa trhliny v kryte v mieste odbočenia pri sporiteľne, kde bola nedávno robená nová vozovka. Chodníky budú samostatnou akciou, zatiaľ to nie je v plánovanom zozname. Obrubníky pozdĺž cesty, ale budú pripravené na budúcu opravu chodníka. Je tam trochu problém, že chodník ide po oplotenie jazera a oplotenie sa rozpadáva, betón s korodujúcou výstužou padá na chodník. Prevýšenie trávnatých plôch je tiež samostatná záležitosť podľa doterajšieho zvyku. To na Tomášikovej to nie je výrazné, priznám sa že tu som to včera nevnímal, ale pozrieme sa aj na to."   

(ars)

Páčil sa vám článok?