Český dopravca nasadí na trať Bratislava - Komárno poschodové vlaky

26.5.2019
0
RegioJet

Zdroj: RegioJet

Páčil sa vám článok?

Český RegioJet plánuje od septembra použiť železničnej trati Bratislava - Komárno dvojpodlažné vagóny. Reaguje tak na veľkú vyťaženosť týchto vlakov.

Nasadenie poschodových vlakov počas dopravnej špičky na tejto trati komentovala aj bratislavská mestská poslankyňa a predsedníčka bratislavskej mestskej komisie pre cestovný ruch Soňa Svoreňová.  "To je dobrá správa. Tá zlá je, že táto jednokoľajná trať je už na hranici svojej kapacity, len za rok 2018 stúpol počet cestujúcich o jeden milión na celkovo 3,6milióna. Nároky ešte vzrastú po zavedení parkovacej politiky, preto musíme zatlačiť na štát, aby čo najskôr postavil druhú koľaj. Kapacita by sa tak násobne zvýšila," vysvetlila na sociálnej sieti poslankyňa.

Súpravy poschodových vagónov (celkovo dve súpravy) zvýšia kapacitu prepravy na najvyťaženejších úsekoch v rannej a poobednej dopravnej špičke. 

Parkovacia politika: V čom je to iné ako za Nesrovnala? Boli sme na diskusii Matúša Valla S Petržalčanmi

„Nič nové sme sa nedozvedeli,“ konštatovali niektorí Petržalčania, ktorí prišli minulý týždeň do DK Zrkadlový háj diskutovať s primátorom Matúšom Vallom o parkovacej politike. Ani presný počet parkovacích miest v meste, ani to, o koľko klesne toto číslo po „namaľovaní“ legálnych miest v zónach atď. Podobné argumenty boli dôvodom, prečo neprešla Nesrovnalova parkovacia politika. A predsa... V čom je to teraz iné?

(ms)

Páčil sa vám článok?