VIDEO: Vodičov ráno zaskočili nové bus pruhy na Bajkalskej

13.2.2019
0
Bus pruhy na Bajkalskej

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Rannú dopravu v Bratislave poriadne spomalili nové bus pruhy, ktoré pribudli na Bajkalskej ulici. Vodiči nechápali, čo sa deje, v spojitosti s veľkými dopravnými uzáverami v súvislosti s budovaním obchvatu boli totiž avizované len bus pruhy na Gagarinovej.

Vyhradené jazdné pruhy pre MHD sú po novom na štvorprúdovej Bajkalskej ulici v podjazde a v okolí podjazdu s Prievozskou. Vodiči idúci v oboch smeroch si tak musia vystačiť s jedným pruhom, čo spôbuje ráno zápchy aj v okolitých uliciach a na hlavných ťahoch. Tieto dopravné obmedzenia prichádzajú spolu s veľkými uzáverami v súvislosti s budovaním obchvatu D4/R7 a prácami na ulici Mlynské nivy. Uzávery naplno prepuknú v piatok 15.2. o 20.00 h (prístavný most) a v nedeľu (Mlynské nivy). Príprava, ktorej súčasťou je napríklad vyznačovanie bus pruhov, však prebieha už teraz. Tie však boli avizované len na Gagarinovej ulici, takže mnohí vodiči ostali zaskočení.

"Bus pruh v podjazde na Bajkalskej má dvojakú funkciu. Jednak zrýchli verejnú dopravu, ale tiež pomôže s rýchlejším a jednoduchším zaraďovaním vozidiel z križovatky Prievozská x Bajkalská, ktorá bude v najbližších mesiacoch jedna z najzaťaženejších. Tento bus-pruh nebol osobitne ohlasovaný, keďže nemá taký význam pre verejnú dopravu ako preferencia verejnej dopravy na Gagarinovej," povedal nám k situácii hovorca magistrátu Peter Bubla.

 My sme sa na mieste boli pozrieť dnes pred obedom, to už bola situácia v oboch smeroch pokojná:

"Úseky sa vyznačujú postupne, nakoľko všetky zmeny v doprave nie je možné uskutočniť počas jednej noci, aj vzhľadom na potenciálne nepriaznivé počasie. Keďže ide o vodorovné dopravné značenie, jednotlivé nové úseky sa priebežne spúšťajú. Nové jazdné pruhy sa od pondelka noci začali značiť smerom do mesta na Gagarinovej a pri Rondeli pod Prístavným  mostom. Najkritickejší úsek na Gagarinovej smerom von z mesta sa vyznačí až po spustení uzáver v piatok v noci 15.02," informoval ešte Bubla.

"Sme si vedomí, že je to zmena dlhoročných návykov vodičov, ktorá v prvých dňoch môže spôsobiť komplikácie, čo mohol byť prípad dnešného rána. V každom prípade sme v kontakte s políciou, ktorá situáciu preveruje v teréne. Nové pruhy nevyznačuje ani mesto ani polícia, ale konzorcium na základe schváleného projektu," dodal hovorca magistrátu.

Ako vidno, vodiči zatiaľ jazdia v oboch pruhoch:

Zdroj: ms

​(ms)

Páčil sa vám článok?