Sneženie: Autobusy MHD nevedia prejsť cez niektoré úseky

3.1.2019
0
Autobus v zime

Zdroj: FB Polícia SR

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Silné sneženie, ktoré sa spustilo v Bratislave, skomplikovalo dopravu. Neprejazdnými sa stali úseky v Lamači, Dúbravke, na Dlhých dieloch či pri Hrade. Po 16.00 h však začali premávku MHD postupne obnovovať.

Ako nám potvrdila hovorkyňa Dopravného podniku Adriana Volfová, pre zľadovatelý povrch autobusy nedokázali prejsť po Agátovej ulici v Dúbravke (Agátová je na konci Dúbravky, vedie od Saratovskej okolo Technického skla smerom na Devínsku Novú Ves). Podľa informácií Zelenej vlny RTVS došlo na Agátovej aj k niekoľkým nehodám a úsek bol neprejazdný. Autobusy to obchádzali cez Lamač (aktuálne - úsek už je prejazdný).

Ďalší problémový úsek, ktorý nedokázali autobusy zdolať, bol v Lamači (na úvodnej fotografii). Konkrétne išlo o ulicu Podháj (tu nepremávali linky 23, 30, 63, 123 a 130)

VIDEO (Vyťahovanie autobusu na cestu v Lamači):

Podľa informácií niektorých našich čitateľov autobusy stáli aj na Pražskej.

Počas dňa pár hodín nepremávala ani linka číslo 33 na Dlhých dieloch:

Zdroj: TASR – Jaroslav Novák

​"Dispečing Dopravného podniku Bratislava vyhlásil celomestský zásah na čistenie obratísk, tratí, vozovní a zastávok MHD, ktoré má v správe. Pre zabezpečenie zjazdností tratí MHD a trakčného vedenia budú v nočných hodinách nasadené námrazové vozidlá," dodala Volfová. 

Ako informoval portál imhd.sk, od 13:00 h pre nezjazdnosť cesty nepremávala linka 207 v smere od Lovinského k Hradu a do centra mesta. Pre uviaznutie trolejbusov v tomto úseku linka 2017 nepremávala vôbec. Rovnako  nepremávala ani linka 64 v celom úseku svojej trasy.

Zelená vlna hlásila viacero nehôd. Jedna bola na Karloveskej v smere do centra, ďalšia na Lamačskej za Tescom taktiež v smere do centra a nehoda sa stala aj na Trnavskej ceste za Hant Arénou smerom na Rožňavskú.

Prevrátené auto v Dúbravke:

Zdroj: TASR – Jaroslav Novák

(ms)

Páčil sa vám článok?