Magistrát brzdí rozšírenie cesty na nábreží

27.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto pred dvoma rokmi prišla s myšlienkou rozšírenia komunikácie na Nábreží L. Svobodu v úseku od tunela po Nový most. Doteraz sa tak nestalo. Na príčiny sme sa spýtali vedúceho Odboru územného rozvoja Miestneho úradu Staré Mesto Jána DINKU.

- Od apríla 2000 je zastavené územné konanie, pretože nám chýba kladné záväzné stanovisko mesta Bratislavy. Magistrát hlavného mesta nám dal totiž také podmienky, ktoré projekt blokujú. Okrem niektorých výhrad technického charakteru, magistrát vydanie záväzného stanoviska podmieňuje overením variantného riešenia trasy metra z úseku Kamenné námestie - PKO a po uzatvorení prerokovania Územnej štúdie Podhradie. Táto štúdia už bola schválená miestnym zastupiteľstvom Starého Mesta a teraz by ju malo prerokovať aj bratislavské mestské zastupiteľstvo.

Ako rýchlo chce mestská časť projekt zrealizovať, ak získa súhlas magistrátu?

- Závisí to od toho, ako rýchlo by sme získali územné rozhodnutie, stavebné povolenie a stihli výber dodávateľa stavby. Projekt má byť realizovaný v dvoch etapách - prvá počíta s rozšírením vozovky v smere do centra, druhá počíta s rozšírením v opačnom smere, teda z centra do Karlovej Vsi. Každá z etáp by sa mala realizovať približne pol roka. Tá prvá už mala byť ukončená.

Čo všetko vlastne projekt zahŕňa?

- Projekt stavby rieši rozšírenie frekventovanej komunikácie v úseku tunel - Nový most v oboch smeroch, čím by sa výrazne zvýšila priepustnosť dopravy v tejto časti mesta.. Išlo by o rekonštrukciu cesty a jej rozšírenie, úpravu koľajového zvršku električkovej trate a chodníkov, sadové úpravy, úpravu kanalizácie, opravu trolejového vedenia, verejného osvetlenia a cestnej signalizácie. Celkové náklady boli odhadnuté na 30 miliónov korún.

Zhováral sa Slavo Polanský
NÁŠ ROZHOVOR

Páčil sa vám článok?