Opäť zosuv skál na Devínskej ceste, pribudne tu ďalší semafor.

3.9.2018
0
Devínska cesta - zosuv skál

Zdroj: Magistrát

Páčil sa vám článok?

Devínska cesta, ktorá spája bratislavské mestské časti Devín a Karlovu Ves, patrí medzi ťažko skúšané komunikácie hlavného mesta. Okrem záplav ju dlhodobo trápi najmä zosuv skál, ku ktorému došlo i dnes.

K prvému veľkému zosuvu pôdy na Devínsku cestu došlo ešte v apríli 2017, odvtedy je na úseku pri ostrove Sihoť jeden pruh uzavretý. Vodičov do voľného pruhu odvtedy púšťa na striedačku semafor. 

K ďalšiemu zosuvu skál na cestu došlo dnes, teda po intenzívnych dažďoch. Stalo sa tak na úseku medzi Riviérou a výjazdom na Dlhé diely (50 m od Vodárenskej záhrady), následkom čoho sa stal jeden pruh neprejazdný.

Miesto zosuvu sme si dnes pozreli, je naozaj strmé a možno očakávať jeho pokračovanie:

Zdroj: ms

​​"Hlavné mesto ihneď zabezpečilo odvoz skál, zeminy a polámaných konárov z vozovky. Komunikácia je označená dopravným značením, je tu znížená rýchlosť na 30 km, doprava je zúžená do jedného jazdného pruhu a riadená mestskými policajtmi. Primátor Ivo Nesrovnal osobne vykonal obhliadku kritického úseku cesty a nariadil okamžité opatrenia na zaistenie bezpečnosti daného úseku. Zároveň riaditeľ magistrátu telefonicky informoval o situácii starostky dotknutých mestských častí – Karlovej Vsi a Devína," uviedol magistrát na sociálnej sieti.

Zdroj: Magistrát

​​"Skalné zrútenie spôsobili prívalové dažde, ktoré rozvoľnili skalné bloky a došlo k zosuvu. Keďže daždivé počasie bude pretrvávať, naďalej hrozí nebezpečie uvoľnenia skalných blokov a ich zosuvu na vozovku. Z toto dôvodu hlavné mesto zabezpečí obhliadku kritických úsekov na Devínskej ceste, očistí kritický úsek od náletových drevín, v spolupráci s KDI zaistí zúženie dopravy do jedného jazdného pruhu a riadenie premávky svetelnou signalizáciou a do konca týždňa zvolá krízový štáb," dodal magistrát.

Dopravu popoludní usmerňovali mestskí policajti:

Zdroj: ms

(ms)

Páčil sa vám článok?