Limuzíny parkovacie miesta nepotrebujú

26.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Zaparkovať auto v centre Bratislavy sa zo dňa na deň stáva väčšou tortúrou. Nie je nič výnimočné vidieť zúfalých vodičov, hľadajúcich miesto na parkovanie, dlhé minúty obchádzať staromestské ulice. Problém nedostatku voľných miest by mali sčasti vyriešiť podzemné garáže, ktoré sa budujú v centre mesta. V bratislavských uliciach sme zisťovali, aký názor na ich potrebu majú motoristi i nemotoristi.

Imrich K., údržbár: Auto využívam pri svojej práci denne a viem, čo je to zaparkovať v centre Bratislavy. Našťastie, mám výnimku, takže môžem stáť aj tam, kde ostatní vodiči platia pokuty. Podzemné garáže by mali odľahčiť parkovanie v centre, ale neviem, či ich bude dosť, aby sa to nejako prejavilo. Okrem toho, parkovanie bude asi také drahé, že mnohí budú radšej hľadať voľné miesto na ulici.

Eugen Z., štátny zamestnanec: Podzemné garáže sa tu mali začať stavať už dávno. V Bratislave ročne pribúda také množstvo áut, že doprave onedlho hrozí totálny kolaps. Na uliciach jednoducho nebude miesto na parkovanie a chodiť do práce metrom, o tom sa nám ešte bude asi dlho len snívať.

Anna P., predavačka: Nemám auto, takže ma to ani nezaujíma. Len viem, že otec každý deň nadáva, keď má ísť do centra mesta, lebo zas nebude mať kde zaparkovať.

Peter L., bankový zamestnanec: V novinách som čítal vyjadrenie ministra životného prostredia Zlochu, ktorý sa pohoršoval nad tým, že na Hviezdoslavovom námestí majú byť pred Carltonom podzemné garáže s kapacitou vyše 400 miest. Načo je vraj jednému hotelu toľko garáží. Tak toto môže vyhlásiť len človek, ktorý sa vyváža vo vládnej limuzíne a nemá potuchy, čo obnáša parkovanie v centre. Pokiaľ viem, tie garáže budú prístupné nielen hotelovým hosťom. Jeho to však ani zaujímať nemusí, veď tmavé limuzíny často vidieť bezočivo parkovať kdekoľvek, dokonca aj v pešej zóne.

(mer)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?