MHD: Nejde iba o Nivy. Pozrite si ďalšie zmeny, ku ktorým príde od pondelka vo verejnej doprave

15.7.2018
0

Zdroj: DPB

Páčil sa vám článok?

V Bratislave sa v týchto dňoch pracuje na rekonštrukcii viacerých ulíc, čo so sebou prináša aj zmeny v organizácii premávky MHD. Tieto nastanú už zajtra.

O zmene trasy autobusových liniek 50, 70 a 88 v okolí Mlynských nív sme vás už informovali, viac nájdete TU. Od zajtra sa však mení premávka viacerých liniek.

Ako informuje portál imhd.sk, pre opravu vozovky  medzi 16. a 29. júlom 2018 môže prísť k dočasnému presmerovaniu linky 92 pri jazde z konečnej Opletalova, VW5 smerom do Petržalky skratkou priamo na zastávku Jána Jonáša, VW1, kde sa napojí na svoju trasu. "Počas výluky nebude v smere do Petržalky obsluhovať zastávky Paulinské, Panské a ŽST Devínska Nová Ves. O aktuálnej situácii budú cestujúcich informovať vodiči na konečnej zastávke," informuje spomínaný portál.

Ďalšia zmena sa týka linky číslo 80. "Pre opravu vodovodu bude v termíne od 16. júla (od 8:00) do cca 22. júla 2018 dočasne neobsluhovaná zastávka Dargovská v oboch smeroch premávky. Zriadená bude náhradná zastávka na Kaukazskej ul. pri križovatke Dargovská - Kaukazská," uvádza imhd.sk.

Ďalšie zmeny sa týkajú premávky liniek 5253, 65, N53 a 59, ktorých premávka sa od 16. do 29. júla pre opravu Roľníckej ulice mení nasledovne: "Linka 52 pôjde smerom k ŽST Vajnory od zastávky OC Vajnory obchádzkou cez Rybničnú a Pri mlyne na ktorej zastaví na zastávkach Koniarkova, Osloboditeľská (obe na Rybničnej), Pračanská a Pri mlyne (obe na Ul. Pri mlyne). Nebude obsluhovať stále zastávky Uhliská, Čierny chodník a Pračanská. Linky 53 a N53 pri jazde do Vajnôr nebudú obsluhovať zastávku Uhliská a namiesto toho obslúžia zastávky Koniarkova a Osloboditeľská na Rybničnej ulici. Linky 59 a 65 pri jazde do Rače nebudú obsluhovať zastávku Uhliská," informuje imhd.sk.

Od 16. do 27. júla 2018 je zmenená aj premávka liniek 83, 84, 88, 92, 99 a N95. Dôvodom je oprava zastávok Hálova a Jungmannova na Rusovskej ceste a oprava križovatky Rusovská cesta - Hálova (uzatvorený výjazd a vjazd na Panónsku cestu). "Zastávka Hálova pre uvedené linky bude obojsmerne zrušená bez náhrady. Zastávka Jungmannova pre uvedené linky bude obojsmerne presunutá o cca 60 m k zastávke Hálova, linky 83 84 a 92 v smere z Petržalky do Dúbravky a Devínskej Novej Vsi nebudú obsluhovať zastávku Dvory, v tomto smere budú z dôvodu obchádzky od zastávky Aupark/Einsteinova meškať niekoľko minút, linky 83 84 a 92 v smere do Petržalky obslúžia medzi zastávkami Dvory a Jungmannova navyše zastávku Rusovská cesta na Panónskej ceste pod nadjazdom, pre obchádzku tiež treba počítať od zastávky Jungmannova s menším meškaním," uvádza imhd.sk.

Ďalšia zmena, ku ktorej by malo prísť od zajtra a mohla  by trvať do konca júla, sa týka linky číslo 56. Zastávka Karpatské nám. bude dočasne pre práce na vozovke v oboch smeroch zrušená, informoval spomínaný portál. 

.Pokiaľ ide o uvádzaneé termíny, najmä ukončenia plánovanej zmeny, sú orientačné, pretože závisia od ukončenia stavebných prác.

(ms)

Páčil sa vám článok?