Dopravné obmedzenia: V sobotu v centre mesta uzavrú cesty, dotkne sa to i MHD

12.7.2018
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

V sobotu sa v Bratislave konajú viaceré verejné zhromaždenia (Dúhový Pride, pochod Hrdí na rodinu), rátajte preto s bezpečnostnými opatreniami, dopravnými obmedzeniami aj výlukou MHD.

"V čase od 12.00 h do cca 18.00 h bude pre cestnú dopravu úplne uzatvorené centrum Starého Mesta. V čase pochodu budú policajti dopravnej polície zabezpečovať odklon dopravy zo Špitálskej ulice cez Dunajskú ulicu, z Karadžičovej ulice zo smeru od Mlynských Nív na Landererovú ulicu  a v smere od Nábrežia armádneho generála Ludvíka Svobodu na Staromestskú ulicu. Vozidlám, ktoré sa budú v tomto čase nachádzať v uzatvorenej zóne, umožnia policajti priebežne túto zónu opustiť podľa aktuálnej bezpečnostnej situácie," informovala nás bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Plánované je aj  dočasné vylúčenie mestskej hromadnej dopravy. Ako informoval Dopravný podnik Bratislava, MHD bude premávať nasledovne:

Vodiči električiek a autobusov dotknutých liniek budú z dôvodu uzavretia Vajanského a Rázusovo nábrežia premávať podľa operatívnych pokynov dispečingu v režime odklonu približne od 10:00 (električková doprava Mostová, Jesenského) a približne od 14:00 (autobusová doprava Vajanského a Rázusovo nábrežie):

Električky:

Linka č. 4 obojsmerne cez Kapucínsku a tunel
Linka č. 8 okružná trasa: Ružinov, Vazovova, Blumentál, Špitálska, NÁMESTIE SNP, Obchodná, Blumentál, Vazovova, Ružinov
Linka č. 29 a 129 skrátená trasa: zo smeru Devín premávka len „Most SNP“. (výstup a nástup na zastávkach linky 901). Neobslúži zastávky „Mala scéna“ a „Nové SND“.

Autobusy:

Linka č. 50 smer OD Slimák: AUPARK, Krasovského, vzostupná rampa Jantárová cesta, Bosákova, Dolnozemská cesta, Most Apollo, Landererova, Dostojevského rad, kde sa od zastávky „Twin City“ napojí na svoju trasu. Na obchádzkovej trase obslúži zastávky „Farského“ (Bosákova ul.), „Most Apollo“, „Prístavná“ a „Panorama City“
Linka č. 70 skrátená trasa: zo smeru ŽST Podunajské Biskupice za zastávkou „Twin City“ na Dostojevského rade a priamom prejdení križovatkou Landererova doľava na ulicu Krupkova, ukončia jazdu na náhradnej konečnej „Nové SND“.
smer Podunajské Biskupice: vodiči z ulice Krupkova odbočia doprava na Pribinovu ulicu a opäť doprava na Dostojevského rad, kde sa od zastávky „Malá scéna“ napoja na svoju trasu

"Návštevníkov mesta a účastníkov týchto zhromaždení žiadame, aby do ulíc, ktorých sa obmedzenia budú týkať, vstupovali bez zbytočných batožín. Občanov, ktorí sa mienia uvedených zhromaždení zúčastniť vyzývame, aby pri využívaní svojho práva vyjadriť názor nenarúšali verejný poriadok a neporušovali svoje povinnosti vyplývajúce zo všeobecne záväzných právnych predpisov," dodala  policajná hovorkyňa Mihalíková.

(ms)

Páčil sa vám článok?