FOTO: Takto vlak vo Vrakuni pri zrážke zdemoloval osobné auto

6.7.2018
0

Zdroj: PZ SR

Páčil sa vám článok?

Dnes ráno pred šiestou hodinou došlo v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa k ďalšej nehode vlaku RegioJet a osobného auta.

Vodič auta nedal vlaku prednosť a vošiel na železničnom priecestí rovno do jeho jazdnej dráhy. Podľa dostupných informácií celá posádka auta krátko pred zrážkou opustila auto a z miesta nehody ušla. Informoval o tom Martin Žarnovický zo spoločnosti RegioJet.

Po zrážke tlačil vlak auto ešte niekoľko metrov pred sebou, pričom vozidlo kompletne zdemoloval. Železničné priecestie je pritom chránené svetelnou a zvukovou signalizáciou. "Na mieste sú prítomní príslušníci polície, hasiči i pracovníci záchrannej zdravotnej služby. Nikto z cestujúcich sa pri nehode nezranil, v poriadku je aj stevardka a našťastie aj náš rušňovodič," priblížil Žarnovický.

Policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave už okolnosti tejto dopravnej nehody, ku ktorej došlo dnes v skorých ranných hodinách vyšetrujú.  

"Podľa doterajších informácií krátko po 05.30 h došlo na železničnom priecestí na Majerskej ulici v Bratislave k zrážke osobného motorového vozidla zn. Škoda Superb a vlaku, ktorý v tom čase týmto úsekom prechádzal. Zrážkou došlo k odrazeniu motorového zn. Škoda a následnému nárazu do dvoch zaparkovaných motorových vozidiel zn. Volkswagen Passat a Hyundai. Po príchode na miesto sa vodič motorového vozidla zn. Škoda Superb na mieste nehody ani v jeho bezprostrednej blízkosti nenachádzal. K zraneniu cestujúcich vo vlaku nedošlo, rovnako nedošlo k zraneniu iných osôb nachádzajúcich sa na mieste nehody. Celková škoda spôsobená pri dopravnej nehode bola vyčíslená na cca  21.500 ,- €," upresnil krajský policajný hovorca Michal Szeiff. 

Zdroj: PZ SR

Všetky vlaky RegioJet na trase Komárno - Dunajská Streda - Bratislava končia svoju jazdu už v stanici Bratislava - Podunajské Biskupice, ďalej do centra hlavného mesta je potrebné využiť autobusy MHD liniek 70 a 78. Vlaky linky S70 nepremávajú ani v rámci mesta Bratislavy, cestujúcim z Vrakune odporúčajú využiť linku 201. 

"V autobusoch MHD platia rovnaké električenky a cestovné lístky Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK), ako v našich vlakoch. Súčasne sa stále snažíme zohnať autobusy na náhradnú autobusovú dopravu. Pri ceste vlakmi aj v zostávajúcom úseku treba počítať s výraznými meškaniami," podotkol Žarnovický.

Podobná nehoda, keď auto nedalo vlaku prednosť, sa na trati Bratislava-Komárno stala v pondelok (2.7.) večer. Jej následky boli tragické, zahynul pri nej 28-ročný šofér auta, ktorý vlaku RegioJet tiež nedal prednosť na železničnom priecestí. Za posledné obdobie ide už o desiatu podobnú nehodu na trati Bratislava-Komárno. Tri z nich boli natoľko vážne, že pri nich na niekoľko mesiacov museli odstaviť poškodené súpravy, pričom jednu museli úplne vyradiť. Pri jednej z nich zahynul aj rušňovodič. RegioJet preto vyzýva vodičov, aby dodržovali dopravné predpisy.

(TASR)

Páčil sa vám článok?