Nové parkovacie miesta zlepšia situáciu

17.11.2006
Páčil sa vám článok?

Dlhodobý problém s parkovaním sa rozhodla mestská časť Devínska Nová Ves riešiť plánovanou výstavbou najmä podzemných parkovacích miest. V budúcnosti tu má pribudnúť pod zemou približne 470 miest.

Nové podzemné garáže so 144 parkovacími miestami majú pribudnúť na Istrijskej ulici a 35 ich vznikne aj na Eisnerovej ulici neďaleko kostola. Na voľnom mieste medzi veľkopredajňou potravín a cintorínom plánujú vybudovať 120 miest v podzemných garážach a ďalších spolu 170 miest vznikne na uliciach Štefana Králika, Jána Poničana a Ivana Bukovčana.

Možnosti parkovania má okrem podzemných garáží zlepšiť aj 150 nadzemných parkovacích miest pri ulici Na Grbe, ale aj v lokalite Kostolné. Ďalších 157 nadzemných parkovacích miest pribudne pri predajni Lidl, ktorá podľa architekta mestskej časti Milana Beláčka dostala stavebné povolenie na výstavbu hypermarketu. Podľa neho chcú na sídliskách v Devínskej Novej Vsi umiestniť ešte asi 52 individuálnych parkovacích miest so vzdialenosťou do 100 metrov od vchodu do bytových domov.

Páčil sa vám článok?