Stĺpiky na korze prekážajú len vodičom

6.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Ešte pred začiatkom zimného obdobia pribudne v Bratislave niekoľko opravených ciest, ktorých zlý stav znepríjemňuje život nejednému motoristovi. O aké opravy ide, nám porozprával riaditeľ VEPOS Staré Mesto Jozef CEPEK.

- Práve dokončujeme Malinovú ulicu, ktorá má byť hotová do konca roka s investíciou 5 miliónov korún. Pracuje sa aj na ceste v Slávičom údolí, kde sa v týchto dňoch kladie na chodníky zámková dlažba. Tu sme prakticky pred finišom. Do konca tohto roku musíme zabezpečiť aj opravu Čajakovej ulice, kde urobíme nové odpady, položíme nový asfaltový koberec a vymeníme kanalizačné poklopy.

Aké práce bude VEPOS realizovať v súvislosti s končiacim sa vegetačným obdobím verejnej zelene v Starom Meste?

- O niekoľko dní začneme s presvetľovaním stromov a okopávaním kríkov. Čaká nás ešte jedno kosenie trávy a, samozrejme, príprava zelene na zimný vegetačný spánok. Pred zimou musíme vybrať zo zeme dvojročné rastliny - cibuľoviny, ktoré až do jari zostanú uložené v špeciálnych pultoch. Tak, aby sme ich mohli budúci rok opäť použiť. Tieto kvety sú momentálne vysadené na viaverých okrasných plochách na nábrežnej promenáde, napríklad pri nástupišti propeleru.

Na korze sme si všimli vyvalené železné stĺpiky brániace vjazdu automobilov. Za ich údržbu je zodpovedný práve VEPOS...

- Mestskú časť to každý týždeň stojí 30 až 40 tisíc korún. Pred niekoľkými dňami sme osadili na Bielej ulici dva nízke stĺpiky tak, aby tadiaľ mohol prechádzať koč, ktorý po tejto trase vozí turistov. Na druhý deň po osadení tam tie stĺpiky neboli. Myslím, že mestskí policajti by mali tieto miesta a vôbec vstup do pešej zóny kontrolovať dôslednejšie. Tie stĺpiky totiž prekážajú len vodičom, ktorí tadiaľ jazdia.

Zhováral sa Milan Šeršík
NÁŠ ROZHOVOR

Páčil sa vám článok?