Letisko prekonalo rekord v počte cestujúcich. Koľko ich bolo?

1.12.2016
0
Letisko prekonalo v novembri 8-ročný rekord v počte cestujúcich - letisko2
Páčil sa vám článok?

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave zaznamenalo v novembri 2016 rekordný nárast počtu vybavených cestujúcich na prílete a odlete. Takmer stotisíc pasažierov prešlo letiskom v 11. mesiaci roka, čo je najvyšší počet cestujúcich v novembri za posledných 8 rokov.

V novembri vybavilo letisko spolu 99 425 osôb, čo predstavuje nárast o osem percent oproti rovnakému obdobiu vlani. O tri percentá narástol tiež počet pohybov lietadiel na 1 793 odletov a pristátí.

„Osemročný rekord v počte vybavených cestujúcich v novembri je dôkazom, že náš obchodný model, ktorý okrem nových liniek dominantného dopravcu Ryanair do Manchesteru, na Korfu, do Nišu, Eilatu, do Leeds priniesol na letisko aj nové letecké spoločnosti Pobeda a Wizz Air s linkami do Moskvy a Skopje, je nastavený správne a zabezpečuje od začiatku roka každý mesiac rekordný rast,“ informoval generálny riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Ivan Trhlík.

Celkovo vybavilo letisko spolu za 11 mesiacov roka 2016 už 1 653 868 cestujúcich, čo predstavuje nárast o 13 % v porovnaní s rovnakým obdobím vlani.

Počet prepravených cestujúcich v novebri za jednotlivé roky:

(ts, ms: Foto: Letisko M. R. Štefánika)

Páčil sa vám článok?