Dúbravka chce dostať autá z chodníkov

9.10.2016
0
Dúbravka chce dostať autá z chodníkov - auto_chodnik
Páčil sa vám článok?

Problém, kde zaparkovať, neobchádza ani Dúbravku. Pribúda áut, nových domov i obyvateľov. Pred tridsiatimi rokmi bola situácia iná, ale aj v Dúbravke vyrastali dvanásťposchodové paneláky takmer bez parkovacích miest.

Vedenie mestskej časti preto začalo vlani s pasportizáciou vyhradených parkovacích miest, kde prišlo ku kontrole a evidencii miest. Tento rok odborní zamestnanci vyrazili do terénu a začali riešiť možnosti, kde vytvoriť nové parkovacie miesta tak, aby nemusela ustúpiť zeleň. Nové parkovacie miesta plánuje mestská časť vytvárať na etapy, dokopy ich má byť vyše dvesto.

„V prvej etape vznikne sto nových parkovacích miest,“ vysvetlil vicestarosta Ľ. Krajčír. Miesta vzniknú v najproblematickejších lokalitách – na uliciach Alexyho, Bošániho, kde sa bude riešiť aj problematická zákruta, ktorá pre neprehľadnosť dlhodobo trápi občanov a najmä vodičov.

Ďalšími vybranými lokalitami sú ulice Nejedlého, Považanova a Ožvoldíkova. Na všetkých miestach sa na vybudovanie parkovacích miest použijú zatrávňovacie tvárnice, ktoré sú pre prostredie prijateľnejšie než betónové plochy. Prvá etapa prác na vytváranie nových parkovacích miest štartuje už v septembri, mestská časť na to vyčlenila v rozpočte 100-tisíc eur.

(lm)

Páčil sa vám článok?