Karlova Ves chce odstrániť bariéry z rôznych verejných priestranstiev

7.8.2016
0
Karlova ves chce odstrániť bariéry z rôznych verejných priestranstiev - rampa-dubravka1
Páčil sa vám článok?

Karlova Ves sa chce postupne zbaviť bariér a pomôcť tak ľuďom na vozíčkoch, mamičkám s kočíkmi či seniorom. Práve im komplikujú život úzke alebo strmé rampy pre kočíky, schodiská s chýbajúcim zábradlím či vysoké obrubníky. V tomto roku má na to vyčlenených 20-tisíc eur.

Najväčším problémom sú schody a rampy pre kočíky. Niektoré z nich sú v zlom stave, iné boli zle konštrukčne vymyslené. Mamičkám s kočíkmi či ľuďom na vozíčkoch sa tieto úseky zdolávajú ťažko, preto si hľadajú iné cesty, neraz omnoho dlhšie.

 „Uvedomujeme si, že Karlova Ves má ešte rezervy. Vstupy do verejných inštitúcií či priechody spôsobujú starším a chorým ľuďom ťažkosti,“ priblížia starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. Jedným z príkladov je Karloveské centrum kultúry. Mestská časť preto otvorí jeho bočný bezbariérový vchod.

Na problémové miesta, kde treba odstrániť bariéry, môžu karloveský úrad upozorniť aj samotní občania. „Podnety od ľudí budeme zbierať v lete a od jesene začneme pracovať na odstraňovaní bariér,“ povedala dopravná inžinierka mestskej časti Karlova Ves Tatiana Kratochvílová. Svoje podnety môžu Karlovešťania posielať mailom na tatiana.kratochvilova@karlovaves.sk alebo osobne do podateľne miestneho úradu.

(zc)

Páčil sa vám článok?