Poloha zastávky pri Nám. Sv. Františka ostane zachovaná

10.5.2016
0
Poloha zastávky pri nám. sv. františka ostane zachovaná - lod_martin
Páčil sa vám článok?

Zastávku električiek pri Miestnom úrade Bratislava-Karlova Ves v blízkosti Nám. Sv. Františka v smere do mesta posúvať nebudú. Projekt modernizácie električkovej trate pôvodne rátal s presunutím zastávky približne o 60 metrov k zastávke Borská.

Projektanti chceli týmto krokom zvýšiť bezpečnosť chodcov, ktorí prechádzajú cez priechod pre chodcov. Električky, ktoré prichádzajú v smere z Dúbravky, vchádzajú na priechod v relatívne vysokej rýchlosti, čo zvyšuje riziko zrážky s chodcom.

Mestská časť požiadala o zachovanie súčasného stavu. "Argumentovali sme tým, že obyvatelia a cestujúci sú zvyknutí chodiť k priechodu a napokon i architektúrou Námestia Sv. Františka, ktorej súčasťou je riešenie prístupu na zastávky," objasnila dopravná inžinierka Tatiana Kratochvílová z karloveského miestneho úradu. S touto pripomienkou sa stotožnil aj investor stavby, ktorým je magistrát hlavného mesta. "Projektant bol aj zo strany mesta požiadaný o zachovanie súčasnej polohy zastávky," potvrdila hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

Bratislava momentálne pripravuje projekt približne 6,8-kilometrového úseku Dúbravsko – Karloveskej radiály, od tunela pod hradom po križovatku ulíc M. Sch. Trnavského a Hanulova v Dúbravke. Súčasťou rekonštrukcie je kompletná výmena koľajového zvršku, modernizácia nástupísk i výmena trakčného vedenia. Modernizácia má umožniť vyššiu traťovú rýchlosť, únosnosť koľajového spodku, bezpečnosť prevádzky i cestujúcich, a tiež znížiť hluk a vibrácie, ktoré táto doprava spôsobuje.

(TASR)

Páčil sa vám článok?