Na Račianskej pribudne nová križovatka

12.4.2016
0
Na račianskej pribudne nová križovatka - male_krasnany_krizovatka
Páčil sa vám článok?

Na jednom z hlavných bratislavských ťahov, na Račianskej ulici pri YIT TOWER pribudne nová svetelná križovatka. Jej vybudovanie súvisí s plánovanou výstavbou nového obytného súboru Malé Krasňany.

Spolu so svetelnou križovatkou investor zrekonštruuje aj električkové priecestie. „Celková rekonštrukcia križovatky Račianska - Malé Krasňany zahŕňa rozšírenie ulice o odbočovací pruh, vybudovanie križovatky so svetelným riadením, rekonštrukciu električkového priecestia, kanalizácie a ostatných napojení. Súčasťou investície je aj dobudovanie cyklistického napojenia Račianskej ulice na cyklotrasu Jurava,“ povedal obchodný riaditeľ spoločnosti Lucron Development Peter Kavecký.

S výstavbou križovatky súvisí aj dopravná uzávera, doprava bude presmerovaná popred vozovňu Krasňany, kde vznikne dočasná spevnená komunikácia. Výkopové práce by mali trvať do konca mája.

V budúcnosti by sa mala prostredníctvom novej komunikácie vedúcej k novourbanizovanej lokalite Malé Krasňany prepojiť Račianska ulica s Horskou ulicou (vedúcou k lokalite Slanec), čím by sa odľahčila intenzita dopravy na Peknej ceste v rannej a popoludňajšej špičke.

(ts)

Páčil sa vám článok?