Monitorujú a odstraňujú staré vozidlá

30.1.2016
0
Monitorujú a odstraňujú staré vozidlá - vrak_auto
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Rača zaviedla na jeseň 2015 metódu verejnej výzvy na odstránenie vrakov. Vďaka tomu, že občania Rače teraz nahlasujú rôzne podnety vrátane starých vozidiel - vrakov, má mestská časť prehľad o odstavených nepojazdných automobiloch, ktoré blokujú a zaberajú parkovacie miesta.

Rača v súčasnosti rieši len staré vozidlá bez štátnej poznávacej značky, ktorých vlastník sa nedá zistiť ani s pomocou okresného dopravného inšpektorátu. „Pokiaľ sa nezistí majiteľ auta, mestská časť umiestni na automobil výzvu pre majiteľa na odstránenie vraku v lehote tridsiatich dní. Výzva je zároveň zverejnená na webovej stránke mestskej časti aj na vývesných tabuliach. Ak dovtedy vrak neodstráni, požiadame oprávnenú organizáciu o odtiahnutie,“ povedala vedúca oddelenia životného prostredia v Rači Anna Jusková. Náklady na odtiahnutie vozidla znáša prevádzkovateľ určeného parkoviska.

„Zatiaľ sme zverejnili štyri výzvy. Napriek tomu, že ani v jednom prípade nebol majiteľ auta známy, krátko po zverejnení boli tri z nich odstránené. Posledný vrak dala po uplynutí lehoty odtiahnuť mestská časť,“ dodala Anna Jusková.

(st)

Páčil sa vám článok?