Dúbravský chodník zase vrátia chodcom

22.1.2016
0
Dúbravský chodník zase vrátia chodcom - chodnik_oparava_saratovska
Páčil sa vám článok?

Autá jazdiace po chodníku, okolo deti bežiace na detské ihrisko, seniori smerujúci k lekárovi. Realita okolia zdravotného strediska na Saratovskej v bratislavskej Dúbravke. Na nebezpečenstvo upozorňovali najmä mamičky z okolia.

Dostať autá z chodníka bol však boj, ktorý trval dlho. Problémy boli dva. Prvým boli pololegálne vyznačené parkovacie miesta pre lekárov v minulosti, a to aj napriek tomu, že mestská časť nevedela, či má tieto pozemky v správe. Toto povolenie vydalo staré vedenie mestskej časti na jeden rok, čiže do konca roku 2015 sa s autami „pohnúť nedalo“. Druhým problémom bolo parkovanie pozdĺž celej ulice, kde bolo najčastejšie vidieť mimobratislavské ŠPZ patriace obyvateľom blízkej ubytovne. Tí využili nečinnosť mestskej polície a neparkovali na miestach ubytovne.

Vedenia mestskej časti nakoniec našlo riešenie. „Pri zdravotnom stredisku sme osadili zábrany, naplno mali fungovať koncom roka, keď sa skončilo parkovacie povolenie z minulosti a od nového roku vznikne pri stredisku malá pešia zóna,“ vysvetlil starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

(du)

Páčil sa vám článok?