Kontrolovali parkovacie miesta

23.7.2015
0
Kontrolovali parkovacie miesta - parkovanie_rezerve
Páčil sa vám článok?

V prideľovaní a najmä v zapisovaní a kontrole parkovacích miest vládol v bratislavskej Dúbravke niekoľko rokov chaos. Nové vedenie mestskej časti Bratislava Dúbravka sa to rozhodlo zmeniť. Spasportizovalo vyhradené parkovacie miesta. Do ulíc vyslalo brigádnikov, prešli, obzerali a spísali aktuálny stav každého miesta.

Na viacerých parkovalo iné auto, než malo, tabuľa s ŠPZ nezodpovedala skutočnosti, prípadne človek s vyhradeným parkovacím miestom už ani nebýval v Dúbravke. Zistenia prekvapili, poukázali na nedostatky a nutné zmeny. „Vyhradené miesta sa navyše v minulosti ani nezapisovali do systému, evidencia neexistovala,“ prezradil vicestarosta Dúbravky Ľuboš Krajčír. Zistilo sa tiež, že zostali neriešené požiadavky ešte od roku 2011.

Novú evidenciu, poriadok a nápravu tak musia vyriešiť noví zamestnanci úradu z oddelenia územného rozvoja a životného prostredia. Medzi ulice, kde sú najväčšie problémy nájsť voľné parkovacie miesto, zaraďujú Nejedlého ulicu, Tranovského či Cabanovu.

Miestnych obyvateľov, ktorí nemajú zaplatené vyhradené parkovacie miesta, alebo chcú urobiť zmenu v ŠPZ, vyzývajú, aby ich kontaktovali priamo telefonicky alebo emailom. Nebudú však len čakať, kým sa neplatiči prihlásia, postupne sa budú ozývať všetkým, pri ktorých sa zistili pochybenia, nezrovnalosti či nedoplatky.

Starosta Dúbravky Martin Zaťovič hovorí, že podľa odhadov by Dúbravka po pasportizácii mohla získať do rozpočtu okolo 20-tisíc eur. Peniaze od dlžníkov a podnikavcov, ktorí si napríklad vyrobili vlastný parkovací box bez vedomia miestneho úradu, chce mestská časť využiť na zlepšenie situácie v statickej doprave. Dobrou správou pre obyvateľov Dúbravky je, že pasportizáciou sa viaceré nezaplatené miesta uvoľnia.

(ts)

Páčil sa vám článok?