Protihlukovú stenu na D2 postavia spolu s diaľnicou D4

13.7.2015
0
Protihlukovú stenu na d2 postavia spolu s diaľnicou d4 - stena_protihlukova
Páčil sa vám článok?

Národná diaľničná spoločnosť v roku 2014 vyhlásila výberové konanie na zhotoviteľa projektovej dokumentácie na mobilnú protihlukovú stenu na diaľnici D2 pri Jarovciach. Podrobnosti sú na webovej stránke NDS.

Proces sa však neskôr zastavil na tom, že plánovaná mobilná protihluková stena by nezabezpečila dostatočné zníženie intenzity hluku. Bude preto potrebné vybudovať protihlukovú stenu s pevným základom. Jej realizácia je však časovo aj finančne náročnejšia. Národná diaľničná spoločnosť prisľúbila jej vybudovanie spoločne s diaľnicou D4, potvrdil dnes pre TASR vicestarosta Jaroviec Jozef Uhler.

Diaľnica D2 do Maďarska bez protihlukovej bariéry spôsobuje problémy najmä tým obyvateľom Jaroviec, ktorí bývajú v jej tesnej blízkosti. Poniektorí už aj predali domy a odsťahovali sa, či išli do podnájmu do blízkych obcí v Rakúsku. Ešte v roku 2010 podpisovali občania Jaroviec petíciu „ za tiché Jarovce“. Dodnes  však protihlukovú bariéru nevybudovali. Podľa Jozefa Uhlera, nová petícia nie je potrebná. "Petíciu, ktorú podpisovali občania Jaroviec v roku 2010, považujem stále za platnú, pretože jej cieľ nebol naplnený“.

(TASR)

Páčil sa vám článok?