Na opravu ciest v Dúbravke prispejú aj developeri

16.3.2015
0
Na opravu ciest v dúbravke prispejú aj developeri - Dúbravka výtlky
Páčil sa vám článok?

Diery, rozbité obrubníky, podmyté vozovky. Taký je stav ciest takmer po celej Bratislave a Dúbravka, ktorá bola postavená pred viac než 35 rokmi, nie je výnimkou. V rozpočte na tento rok vyčlenila Dúbravka na komunikácie 260-tisíc eur, 150-tisíc však zhltne zimná údržba a 10-tisíc eur treba na dopravné značenie.

Podľa dúbravského starostu Martina Zaťoviča len v januári stála zimná údržba mestskú časť takmer 92-tisíc eur, vo februári skoro 35-tisíc eur. Na opravu komunikácií ostane teda len 100-tisíc eur. Isté je, že na všetky plánované opravy to stačiť nebude. „S ďalšími zhruba 100-tisícmi eur na opravu komunikácii, sa počíta v rezervnom fonde,“ povedal starosta M. Zaťovič.

Pri opravách ciest bude musieť mestská časť vyberať najakútnejšie prípady a hľadať partnerstvo s investormi, ktorí plánujú v mestskej časti stavať. Dúbravka zriadi fond, do ktorého budú investori prispievať. Zároveň plánuje nadviazať spoluprácu s Bratislavským samosprávnym krajom. Momentálne sa pripravuje výberové konanie na dodávateľa obnovy komunikácií v mestskej časti.

Rozpočet zaťažujú aj krádeže kovových kanalizačných a šachtových poklopov, ktoré musí mestská časť ako správca ciest 3. a 4. triedy nanovo zabezpečiť. V súčasnosti ich nahrádza betónovými krytmi.

Upozornenia na deravé cesty a chodníky môžu Dúbravčania poslať na mailovú adresu zrunek@dubravka.sk.

lum

 

Páčil sa vám článok?