Na Tranovského sa boja najmä úzkej cesty

2.3.2015
0
Na tranovského sa boja najmä úzkej cesty - Tranovského_ulica
Páčil sa vám článok?

Stavať či nie? Túto dilemu teraz riešia v Dúbravke, kde má na Tranovského ulici vyrásť bytový dom. Na nedávnom verejnom prerokovaní zámeru sa stretli obyvatelia okolitých domov s developerom.

Zástupca spoločnosti, ktorá tu plánuje postaviť dom s 52 bytmi, odpovedal na otázky, ktoré sa týkali detailov samotného projektu. Najväčšia kritika sa ušla plánu napojenia príjazdovej cesty k stavbe cez Homolovu ulicu.

Keďže ide o úzku cestu, obyvatelia tvrdia, že už teraz je nevhodná pre dopravu nákladných vozidiel, ktoré môžu spôsobiť narušenie statiky jednotlivých domov.

Starosta Martin Zaťovič potvrdil, že sa bude snažiť, aby mestské pozemky, ktoré sa týkajú príjazdovej cesty, bratislavskí poslanci zatiaľ developerovi neprenajali. „Verím, že sa tak nestane, kým nepríde k dohode medzi developerom a obyvateľmi,“ potvrdil Zaťovič.

Zástupca developera na druhej strane vyzval, aby občania rešpektovali vlastnícke práva a zámer stavať na vlastnom pozemku. „Nerobíme nič, čo by bolo v rozpore so zákonom,“ vyhlásil.

Nový objekt by mal stáť na konci Dúbravky, medzi Tranovského ulicou a Ulicou Martina Granca.

(mm)

Páčil sa vám článok?