Dúbravská električka jazdila načierno

14.2.2015
0
Dúbravská električka jazdila načierno - Električka_Dúbravka3
Páčil sa vám článok?

„Neprekvapilo ma to,“ povedal starosta Dúbravky Martin Zaťovič o pokute 82-tisíc eur, ktorú dostalo hlavné mesto od Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) ako špecializovaného stavebného úradu v súvislosti s modernizáciou električkovej trate v Dúbravke. Električka totiž jazdila načierno až do 15. decembra 2014, keď mesto dostalo povolenie na skúšobnú prevádzku.

Starosta pravidelne komunikoval s BSK o problémoch po modernizácii a Dúbravčania aj dnes upozorňujú na nedostatky na trati. Samospráva Dúbravky pripomienky spísala a poslala dnes už bývalému hlavnému dopravnému inžinierovi mesta Tiborovi Schlosserovi. Doteraz však odpovede na všetky pripomienky nedostala. T. Schlosser začiatkom roka prisľúbil, že väčšie nedorobky by sa mali odstrániť do konca januára. Nestalo sa.

Obyvatelia Dúbravky majú výhrady najmä voči novým semaforom, ich osadeniu a nastaveniu. „Preto, a aj pre nehodu chlapca na električkovej trati sme dali podnet na preskúmanie Krajskému dopravnému inšpektorátu,“ vysvetlil starosta.

M. Zaťovič inicioval aj stretnutie s novou hlavnou dopravnou inžinierkou Tatianou Kratochvílovou, ktorá by sa mala prísť pozrieť na trať na budúci týždeň. „Chceme spolu s ňou prejsť všetky problematické miesta,“ plánuje starosta.

Trať minulé vedenie mesta otváralo narýchlo a na niekoľkokrát.. Prvý termín otvorenia bol ohlásený na 10. novembra, ďalší na 14. novembra. Stavbári pracovali aj v noci. Nakoniec trať otvorili až 18. novembra. Skúšobne budú električky jazdiť ešte takmer ďalšie dva mesiace.

(brn)

Páčil sa vám článok?