Električky z Rače jazdia častejšie

5.11.2014
0
Električky z rače jazdia častejšie - elektricka
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Rača spúšťa pilotný projekt v posilnení električkovej dopravy. Autorom je Rastislav Žitný, ktorý v tom vidí možnosť, ako odľahčiť kolabujúcu dopravu na Račianskej ulici v ranej špičke.

„Každý deň sa na hlavnom ťahu v smere do mesta tvoria zápchy, ktoré človeka zdržia aj hodinu,“ myslí si Žitný, podľa ktorého by riešením mohlo byť práve posilnenie električkovej dopravy v exponovanom čase. Návrh predstavil starostovi Rače Petrovi Pilinskému, ktorý mu ďalej otvoril dvere k primátorovi.

„Som otvorený dobrým nápadom a tento považujem za pokus, ktorý stojí za to vyskúšať. Od 3. novembra bude počas zimných mesiacov v Rači v oboch smeroch posilnená električková doprava tak, že sa v rannej špičke počas pracovných dní zníži interval medzi električkami zo súčasných 5 minút na 3 minúty. Následne magistrát vyhodnotí, či bol projekt úspešný a funkčný,“ povedal Pilinský.

Posilnenie električiek v rannej špičke bude Raču stáť zhruba 1000 eur na mesiac, pričom mestská časť bude hradiť personálne náklady, teda mzdy pre vodičov, a Dopravný podnik Bratislava prevádzkové náklady – vozidlá a elektriku.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?