Súťaž na opravu dúbravskej trate mešká

16.4.2014
0
Súťaž na opravu dúbravskej trate mešká - trat_dubravka
Páčil sa vám článok?

Súťaž na výber dodávateľa rekonštrukcie električkovej trate do Dúbravky už druhýkrát mešká. Pôvodne chcelo mesto začať s rekonštrukciou trate od Hanulovej ulice po ulicu Pri kríži ešte vlani na jeseň, nestihlo však vyhlásiť súťaž. Koncom roka napokon súťaž vyhlásilo s tým, že koncom januára mal byť známy víťaz a práce sa mali začať v apríli. Dodnes však víťaz súťaže nebol vybratý.

Dôvodom trojmesačného sklzu bola námietka jedného z uchádzačov proti kritériám súťaže. Námietkou sa zaoberal úrad pre verejné obstarávanie tak dlho, až nespokojný uchádzač námietku stiahol. Kto bol tým uchádzačom a prečo sa rozhodol námietku stiahnuť, nie je známe. Magistrát tak môže obnoviť obstarávanie dodávateľa rekonštrukcie električkovej trate.

Predpokladaná hodnota zákazky je 12,6 milióna eur s DPH. Okrem električkového telesa a koľajníc bude súčasťou komplexných opráv aj výmena trakčného vedenia, zastávok i prístreškov MHD. Stavebné a rekonštrukčné práce sú naplánované na 5 mesiacov od nadobudnutia účinnosti zmluvy. Pokiaľ magistrát súťaž nevyhodnotí čo najskôr a nezačne sa v máji stavať, modernizácia trate sa dokončí zrejme až na budúci rok.

Rekonštrukcia električkovej trate do Dúbravky bude z väčšej časti financovaná z finančnej pomoci európskej únie (85%), vláda zaplatí 10% a bratislavská samospráva 5%. Okrem dúbravskej radiály chce magistrát tento rok zrekonštruovať aj električkovú trať z Radlinského ulice po Kýčerského, ktorá je už 2,5 roka uzavretá.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?