Divokému parkovaniu áut v podjazde zabránia stĺpiky

21.2.2014
0
Divokému parkovaniu áut v podjazde zabránia stĺpiky - kadnarova1
Páčil sa vám článok?

V bytovom dome na Kadnárovej ulici sú vybudované dva podjazdy, ktoré spájajú Kadnárovú a Hagarovu ulicu. Cez jeden podjazd môžu prechádzať aj autá, druhý je určený chodcom. V podjazde určenom pre peších však často parkujú autá a ľudia nemajú kadiaľ prejsť. Mestská časť prisľúbila, že zabráni autám v podjazde parkovať osadením stĺpikov.

V bytovke na Kadnárovej 51, 53 a 55 slúži jeden z podjazdov na obojsmerný prejazd áut, pričom druhý má byť k dispozícii len chodcom, pretože sa pred ním z Kadnárovej ulice nachádza pás zelene a živý plot. Vodiči však často pod podjazdom parkujú a využívajú toto miesto ako parkovisko s prístreškom. Chodci však tadiaľ nemôžu prejsť, pretože priestor je príliš úzky a ísť v druhom podjazde je kvôli autám nebezpečné.

„Vzhľadom na to, že v tomto podchode nie je vytvorený chodník pre chodcov a vzhľadom na to, že v tomto obytnom dome je prevádzka pošty, nechala mestská časť 4. februára 2014 v operatívnej komisii pri oddelení dopravy magistrátu, odsúhlasiť osadenie pevných dopravných stĺpikov na zabránenie parkovania v podjazde,“ uviedla hovorkyňa Rače Eva Miklánková. Dva stĺpiky by mali byť osadené približne do mesiaca a pol po tom, čo mestská časť absolvuje verejnú súťaž na dodávateľa.

(mch)
Foto - Slavo Polanský


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?