Priestranstvo na Bieloruskej nie je parkoviskom, ale pešou zónou

3.10.2013
0
Priestranstvo na bieloruskej nie je parkoviskom, ale pešou zónou - bieloruska1
Páčil sa vám článok?

Čitateľ Roman Cuprik nás upozornil na nedávno vybudované, dodnes nevyužívané a navyše neprístupné parkovisko na Bieloruskej ulici. Vodiči z okolia pritom nemajú kde parkovať, často sú podľa neho nútení stáť na tráve alebo zasahovať do vozovky, pričom sa hneď vedľa nachádza približne 30 voľných parkovacích miest, avšak za dvomi železnými zábranami. Zisťovali sme, prečo je to tak.

Ukázalo sa, že to, čo vyzerá ako parkovisko, ním v skutočnosti nie je. Podľa vyjadrenia mestskej časti Podunajské Biskupice bola táto plocha vybudovaná v rámci projektu Revitalizácia verejného priestranstva na sídlisku Medzi jarkami z finančných prostriedkov EÚ v rámci Operačného programu Bratislavský kraj v rámci regenerácií sídiel v roku 2009. Celkové náklady projektu sa vyšplhali na 869 970 eur, z čoho mestská časť sa podieľala čiastkou 48-tisíc eur. „Hlavným zámerom projektu revitalizácie bolo vytvoriť v nevľúdnom prostredí v tesnej blízkosti Pentagonu pešiu zónu s oddychovými spevnenými plochami, malým detským ihriskom a revitalizovanou zeleňou,“ povedala starostka Podunajských Biskupíc Alžbeta Ožvaldová.

V rámci projektu vybudovali oproti herni aj šachovnicovú plochu, ktorá je určená pre aktivity priľahlej základnej školy a iné verejné aktivity. „Táto plocha nie je určená pre parkovanie motorových vozidiel. Z dôvodu nerešpektovania tejto skutočnosti majiteľmi motorových vozidiel sme boli nútení plochu ohraničiť stĺpikmi,“ povedala Ožvaldová.

Čitateľ Roman Cuprik však namieta, nakoľko býva neďaleko od tohto priestranstva, a pamätá si, ako autá na tejto ploche bežne parkovali, čo dosť pomohlo vyriešiť situáciu statickej dopravy v okolí. To však zrejme mestská časť nedovolila a vyriešila so spomínanými osadenými stĺpikmi, nakoľko využitie plochy má podľa plánov iný účel.

(mch)
Foto - Roman Cuprik

Páčil sa vám článok?