V tuneli Sitina sa popoludní zrazilo sedem áut

22.2.2013
0
V tuneli sitina sa popoludní zrazilo sedem áut - sitina_tunel
Páčil sa vám článok?

V tuneli Sitina sa dnes krátko pred 15.30 h zrazilo v smere do Malaciek sedem áut. Tunel bol po 17.30 h prejazdný v oboch smeroch. TASR o tom informoval hovorca bratislavského Krajského riaditeľstva Policajného zboru František Peczár.

Krátko pred 15.30 h sa v smere do Malaciek zrazilo v tuneli sedem áut. Onedlho došlo k hávarii aj v opačnom smere, a tak tunel uzavreli.


Len v priebehu dvoch hodín - od 06.00 h do 08.00 h polícia v Baratislôavskom kraji zaznamenala 12 škodových udalostí a 1 dopravnú nehodu.

Vzhľadom na nepriaznivú poveternostnú situáciu a síce, že v Bratislavskom kraji opäť husto sneží, vyzýva krajský dopravný inšpektorát vodičov na cestách, aby zvýšili pozornosť za volantom. Nakoľko sa na vozovke začína tvoriť súvislá vrstva snehu, tak okrem zvýšenej pozornosti za volantom, je potrebné znížiť rýchlosť a dodržiavať bezpečnú vzdialenosť medzi vozidlami. Dodržiavaním hore uvedených zásad  sa tak vyhnete zbytočným kolíznym situáciám.

Krajský dopravný inšpektorát v Bratislave upozorňuje taktiež aj nemotorových účastníkov cestnej premávky, teda chodcov. Tí by mali zvýšiť opatrnosť hlavne na priechodoch pre chodcov, ktoré nie sú riadené svetelnou signalizáciou. Chodci by si mali taktiež uvedomiť, že brzdná dráha vozidla sa pri zasnežených cestách predlžuje, preto pri nepozornom vkročení na vozovku sa tak vystavujú možnému riziku stretu s vozidlom.  
    
(TASR, banoviny)

Páčil sa vám článok?