Reklamný vozík z chodníka neodtiahnu

10.2.2013
0
Reklamný vozík z chodníka neodtiahnu - vozik2
Páčil sa vám článok?

Na chodníku na Mlynských nivách oproti Autobusovej stanici sa už dlhšiu dobu nachádza odparkovaný prívesný vozík, na ktorom je upevnená veľkoplošná reklama. Mestská samospráva však nevie vypátrať komu patrí a nemôže ho tak ani odtiahnuť.

Reklamný pútač poukazuje na outletovú predajňu na Dunajskej ulici. Prívesný vozík je zaparkovaný na okraji chodníka, pričom chodci majú dostatok miesta, aby okolo neho prešli. Vozík nie je napojený na žiadne auto a stojí si tam samostatne už niekoľko mesiacov.

Z bratislavského magistrátu nás informovali, že oddelenie prevádzky dopravy na náš podnet vykonal miestnu obhliadku, počas ktorej sa zistilo, že prívesný vozík má poľské evidenčné číslo. „Magistrát nemá možnosť zistiť majiteľa vozidla, ktoré nie je evidované v Slovenskej republike. Pokiaľ parkovanie prívesného vozíka neporušuje ustanovenia zákona o cestnej premávke ani nie je možné uvedené vozidlo odtiahnuť,“ uviedla z referátu mediálnej komunikácie magistrátu hlavného mesta Martina Halušková.

Vozík neplánujú odtiahnuť ani z toho dôvodu, že za reklamný pútač pravdepodobne nikto neplatí. Obchodníkom na reklamu zadarmo tak zjavne stačí jeden prívesný vozík so zahraničnou evidenčnou značkou.

(mch)

Páčil sa vám článok?