Lepšia doprava chce zjednodušiť prestupovanie na Molecovej

20.11.2012
0
Lepšia doprava chce zjednodušiť prestupovanie na molecovej - Molecova
Páčil sa vám článok?

bčianska iniciatíva Lepšia doprava chce zjednodušiť prestupovanie ľudí cestujúcich z bratislavských Dlhých dielov. Dosiaľ môžu s výnimkou rannej špičky pri ceste do centra a z neho využiť len spojenie s prestupom na zastávke Molecova.

Od vzniku sídliska sa napriek nárastu počtu obyvateľov doteraz s nevyhovujúcim prestupovaním nič zásadné neurobilo. Niektorí cestujúci v úsilí stihnúť električku, trolejbus či autobus a skrátiť si tak dobu cestovania, prechádzajú cez cesty mimo priechodov, na červenú a preliezajú zábradlie. „Správanie cestujúcich je pochopiteľné, pretože stavebné a dopravné riešenie ľudí núti k obchádzkam a dlhému čakaniu na zelenú. Za ten čas sa môžu len bezmocne prizerať, ako im odchádza spoj MHD, od ktorého sú vzdialení len niekoľko metrov,“ uviedol Ivan Bútora z Lepšej dopravy.

Nevyhovujúci prestup vytvára požiadavky na zriaďovanie priamych autobusových liniek zo sídliska až do centra súbežne s električkovou dopravou. Tému zlepšenia podmienok prestupovania na zastávke Molecova nastolila Občianska iniciatíva Lepšia doprava. Prichádza s dvoma priestorovo úspornými riešeniami, ktoré bez väčších stavebných úprav dokážu vyriešiť problémy v prestupnom uzle. Návrhy počítajú s umiestnením zastávky trolejbusov a autobusov hneď vedľa zastávok električiek.

Občianska iniciatíva Lepšia doprava navrhuje aj ďalšie zlepšenie. V priestore obratiska trolejbusov pri Riviére odporúča zriadiť zastávku trolejbusov pre skrátenie a uľahčenie prestupu na autobusové linky 28 a 29 v smere Devín a Devínska Nová Ves. Návrhy predloží magistrátu, mestskej časti a Dopravnému podniku Bratislava na posúdenie.

(TASR)

Páčil sa vám článok?