Na Devínskej ceste upozornia na cyklistov

18.6.2012
0
Na devínskej ceste upozornia na cyklistov - Devinska
Páčil sa vám článok?

V lete pribudne na Devínskej ceste dopravné značenie, ktoré upozorní vodičov na prítomnosť cyklistov a zabezpečí ich väčšiu bezpečnosť. Sezónne a víkendové opatrenia sú dočasné, kým sa nevytvorí samostatná plnohodnotná cyklotrasa na Devín.

Nové značenie bude mať sezónny charakter a malo by platiť len od jari do jesene, keď po Devínskej ceste jazdia cyklisti. Má obmedziť rýchlosť áut na 50 km/h, cyklistov zviditeľnia piktogrami na vozovke aj dopravnými značkami na neprehľadných úsekoch cesty. „Navrhli sme aj doznačenie chýbajúcich cyklopriechodov za Riviérou pri napojení výjazdu na Dlhé diely. Opatrenia vnímame ako dočasné, do vytvorenia plnohodnotnej oddelenej cyklotrasy do Devína," povedal nám Daniel Duriš z občianskeho združenia Cyklokoalícia.

Projekt zmien dopravného značenia na na Devínskej ceste už bol pripomienkovaný a je pripravený a schválenie v dopravnej komisii mesta. „Realizácia je plánovaná na jún, najneskôr na júl tohto roka," povedal poradca primátora Michal Feik.

Martina Chudá


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?