V Dúbravke chcú stavať verejné parkoviská

3.5.2012
0
V dúbravke chcú stavať verejné parkoviská - Parkovaci dom
Páčil sa vám článok?

Samospráva mestskej časti Dúbravka podobne ako ďalšie bratislavské samosprávy chce konečne riešiť problém s parkovaním na území mestskej časti. Na 8000 motorových vozidiel totiž v Dúbravke pripadá iba 4000 oficiálnych parkovacích miest, z toho vyhradených je 1500.

Riešením by podľa miestneho úradu mohlo byť zjednosmerniť ulice a vytvoriť na nich šikmé parkovacie miesta, vybudovať nové parkovacie miesta na jestvujúcich zelených plochách alebo vybudovať na parkoviskách poschodové oceľové parkovacie miesta.

Ako informoval vedúci oddelenia územného rozvoja, výstavby, dopravy a podnikateľských činností Anton Lisý, miestny úrad ulice zjednosmerní v krátkom čase. Otázne však je, či budovať parkovacie miesta na úkor zelene alebo stavať na parkoviskách oceľové poschodia? Rozhodnúť o tom majú Dúbravčania v diskusii na webstránke mestskej časti, alebo e-mailom na adresu spravodajca@dubravka.sk.

Oceľové poschodové parkovisko je už na Pasienkoch pri Kauflande a v Dúbravke už majú vytypovaných niekoľko parkovísk, kde by takéto oceľové stavby mohli vzniknúť. Ide o parkovisko pri križovatke ulíc Saratovská a Drobného, na Trhovej ulici, na Ulici Janka Alexyho a pri obchodnom centre Saratov na Saratovskej ulici.

„Na postavenie oceľových poschodových parkovísk už máme prvých záujemcov, ktorí by takéto parkoviská postavili a jedno podlažie by prenajímali za poplatok, ktorý však ešte nebol bližšie špecifikovaný," uviedol vedúci oddelenia územného rozvoja, výstavby, dopravy a podnikateľských činností dúbravského miestneho úradu Anton Lisý.

Zdá sa, že Dúbravka je po Starom Meste a Petržalke ďalšia mestská časť, ktorá nečaká na novú mestskú koncepciu parkovania, ale snaží sa problém riešiť sama.

(pol)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?