V Bratislave má pribudnúť 11 nových cyklotrás

22.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Mestská komisia pre cyklodopravu schválila priority na rok 2012. Bude medzi nimi dokončenie začatých projektov, revitalizácia existujúcich úsekov, ako aj budovanie nových. V rámci pripravených projektov plánuje mesto v prvom polroku dokončiť cyklotrasu na Viedenskej ceste, na Košickej ulici a vyznačiť Prvý historický okruh na vonkajšej hrane historického centra.

Komisia zároveň schválila prioritné úseky, pre ktoré začne pripravovať projekty a začne ich aj realizovať. Ide celkovo o 11 úsekov. V centre mesta bude vybudovaná nová cyklotrasa na nábreží Dunaja od Nového mosta po Starý most s pokračovaním po Pribinovej ulici k Mostu Apollo.

V mestskej časti Ružinov ide o revitalizáciu Ružinovskej radiály, vyznačenie tzv. cyklopiktokoridorov po Záhradníckej a Špitálskej ulici smerom do centra. Ďalšími úsekmi budú Račianska radiála od železničnej stanice Vinohrady po Jarošovu ulicu, kde sa počíta s využitím chodníka pre peších, predĺženie Dúbravskej radiály až po Agátovú ulicu v Lamači, značenie a vjazd do protismeru v jednosmerke na Dunajskej ulici a oficiálne povolenie vjazdu pre cyklistov na Obchodnú ulicu.

Projektová dokumentácia je v pokročilom štádiu príprav aj na úseku pri Karloveskom ramene. Prioritou naďalej ostáva aj medzinárodná cyklotrasa z Devína do Karlovej Vsi, ktorá je kvôli geologickým a majetkovým podmienkam náročná na realizáciu. Do úplného vybudovania plánuje mesto vyznačiť cyklopiktokoridory, ako aj ďalšie opatrenia na zvýšenie bezpečnosti cyklistov.

V Petržalke sa má vybudovať cyklotrasa popri Chorvátskom ramene (od lávky na Tematínskej pozdĺž Draždiaka až po Antolskú). Má sa tiež začať príprava projektovej dokumentácie cyklotrasy Zlaté Piesky - Trnavské mýto (od predajne NAY a križovatky na nadjazde popri Seneckej a Tescu a ďalej po Rožňavskej ulici a Trnavskej ceste).

(brn)

Páčil sa vám článok?