Cez prázdniny pôjde autobus MHD na Kolibu až k lúke

17.2.2012
0
Cez prázdniny pôjde autobus mhd na kolibu až k lúke - Autobus1
Páčil sa vám článok?

Počas jarných prázdnin budú môcť Bratislavčania cestovať autobusom mestskej hromadnej dopravy na Kolibu až k Cvičnej lúke. Mestská časť Nové Mesto požiadala Dopravný podnik Bratislava (DPB), a.s., o predĺženie trasy linky číslo 44.

Počas bežného režimu končí linka svoju trasu pri Základnej škole na Jeséniovej ulici. Ako povedal hovorca mestskej časti Marek Tettinger, už od soboty 18. februára sa Bratislavčania dovezú až k lúke. "Počas prázdnin bude Koliba určite aj vzhľadom na snehové podmienky lákať mnohé deti s rodičmi či starými rodičmi. Chceme im takto zjednodušiť a spríjemniť návštevu našej mestskej časti," povedal starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

DPB podľa hovorkyne Agáty Stanekovej v súvislosti s jarnými prázdninami predpokladá zvýšený záujem o cestovanie do týchto častí mesta, preto nasadí posilový spoj. Autobus číslo 44 bude k Cvičnej lúke premávať dvakrát za hodinu v čase od 9.00 do 16.00 h. "Prázdninový grafikon potrvá až do nedele 26. februára," dodal Tettinger.

Bratislavský dopravca má podľa Stanekovej pripravené aj ďalšie vozidlá v zálohe a v čase prázdnin ich bude nasadzovať do premávky. "Predpokladá sa najmä posilnenie linky číslo 203 z Hodžovho námestia na Kolibu," dodala Staneková.

V období školských prázdnin však bude premávka niektorých liniek zabezpečovaná v redukovanom rozsahu. Podľa Stanekovej autobusové linky číslo 55 a 178 premávať nebudú a električka číslo 7 bude premávať štandardne podľa operatívnych pokynov dopravného dispečingu.

(TASR)

Páčil sa vám článok?