Vajnorčanov najviac trápi doprava

9.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Najpálčivejším problém mestskej časti Vajnory je doprava. Vajnory sú v ranných a popoludňajších špičkách doslova zahltené autami, ktoré jazdia z Chorvátskeho Grobu a z Čiernej vody do Bratislavy a späť.

Miestna samospráva je zatiaľ pri hľadaní riešenia úspešná len čiastočne. Ako potvrdzuje starosta Vajnor Ján Mrva (SDKÚ-DS), len čo skomplikujú život vodičom na jednej komunikácii, presunú sa na inú a bezohľadne hľadajú iné bočné cesty, ktorými sa snažia čo najskôr dostať do Bratislavy.

Mestská časť sleduje nepriaznivú dopravnú situáciu a v rámci možností, ktoré má, ju rieši a chce riešiť aj ďalej . „Koncom roka sme upravili dopravu, a tým aj bezpečný pohyb detí na komunikácii pred základnými školami, vytvorením parkovacích miest a nových priechodov pre chodcov. V tomto roku sme už začali aktivity na zvýšenie bezpečnosti chodcov na Roľníckej ulici - navrhli sme osvetliť priechod pre chodcov," hovorí starosta Mrva.

Za úspech starosta považuje, že pri príprave nultého okruhu - diaľnice D4 - sa samospráve podarilo obhájiť požiadavku Vajnorčanov - aby okruh išiel popri Vajnoroch v presypanom tuneli a križovatka s dnešnou diaľnicou bola pod ňou a nie nad ňou. „V snahe zapracovať návrhy mestskej časti do projektových dokumentácii budeme pokračovať aj tento rok, " dodáva starosta.

(rac)

Páčil sa vám článok?