Po výluke na Hlavnú stanicu DPB posilnil dve linky

23.11.2011
0
Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik Bratislava, a.s., po dvoch týždňoch od výluky električkovej dopravy na Hlavnú stanicu obnovil zrušenú linku č. 7 zo železničnej stanice Vinohrady do centra mesta a posilnil trolejbus č. 210 z Hlavnej stanice na autobusovú stanicu Mlynské nivy.

Električková linka č. 7 je nasadená od nedele 20. novembra 2011 a premávať má na základe operatívnych príkazov dispečingu najmä v nedeľu, resp. počas dní, keď sa očakáva najväčší nápor cestujúcich v nadväznosti na príchody kapacitne vyťažených rýchlikov. V prípade trolejbusovej linky č. 210 bol od pondelka 21. novembra zhustený interval medzi jednotlivými spojmi z pôvodných 12 na 10 minút.

Od začiatku novembra, keď dopravný podnik vylúčil električkovú dopravu na Hlavnú stanicu, majú byť električky č. 15 a 16 náhradou za linky č. 2, 3, 8, 13, pri ceste do centra mesta je možné využiť aj linku č. 93 a ďalšie spoje cez prestupové body.

Električková doprava na Hlavnú stanicu bola vylúčená 1. novembra 2011 pre kritický stav trate v úseku od Radlinského ulice. Termín opravy poškodenej trate nie je známy. Mesto na komplexnú opravu nemá peniaze, navyše na Predstaničnom námestí sa počíta s jeho prestavbou, v rámci ktorej má byť opravený aj úsek od Šancovej po stanicu.

(brn)
Páčil sa vám článok?