Počasie ovplyvňuje lety na bratislavskom letisku

16.11.2011
0
Páčil sa vám článok?

Pre nízku dohľadnosť bola na základe rozhodnutia leteckého dopravcu odklonená linka z Paríža - Beauvais do Brna. Nadväzná linka z Bratislavy do Paríža-Beauvais bola leteckou spoločnosťou zrušená. Uviedla pre TASR hovorkyňa bratislavského Letiska M.R. Štefánika - Airport Bratislava Dana Madunická o aktuálnej situácii.

Cestujúci zrušenej linky sa môžu "preknihovať" na najbližší voľný let alebo dopravcu požiadať o vrátenie peňazí, dodala Madunická. V súčasnosti v Bratislave na svoj odlet čakajú cestujúci liniek do Dublinu, Košíc a Paríža (Charles de Gaule), ktoré majú už viac ako hodinové meškania a ovplyvnia následné prílety z Košíc a Paríža. Podľa hovorkyne ide o štandardnú situáciu v prípade poklesu dohľadnosti pod limit s cieľom zachovania bezpečnosti leteckej prevádzky.

Platí výstraha 1. stupňa pred hmlou

Prvý stupeň výstrahy pred hmlou platí oddnes 22.00 h do 17. novembra 10.00 h pre celé územie Slovenska. Meteorológovia očakávajú ojedinele výskyt hmiel s dohľadnosťou 30-300 m, s tým je spojená možná poľadovica, najmä v blízkosti vodných plôch a horských cestných prechodov. Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravu. Informuje o tom na svojej internetovej stránke Slovenský hydrometeorologický ústav.

(TASR)

Páčil sa vám článok?